Fika, fika och lite fika

Nu har halva veckan redan gått och den har mest bestått av umgänge och fika, härligt! I måndags hade jag och Wilmer en lugn dag här hemma. Det var så sjukt kallt ute, -18 c men det blev iaf en liten kort promenad med Evelina och Ville för att få andas lite frisk luft och snacka av sig. På eftermiddagen kom Hanna hit. Vi käkade lite kvällis och hade mys.

På tisdagen var det bebisfikadags här hemma hos oss, med Evelina, Ville, Jessica och Arvid. Lika trevligt som alltid! Det blev en massa skratt och prat. Vi hann med en kort kort promenad innan jag mötte upp Joel när han slutade jobba. När vi kom hem fick vi besök av Magnus, en bekant till familjen, som kom med fina presenter till Wilmer, en skjorta och en skepparkavaj. Supercool blev lillen, även om jackan var lite för stor än så länge ;)


Liten farbror;)



På kvällen kom Kicki och Danne hit. Vi åt hemmagjord pizza och spelade spel. :)

Idag har jag och Wilmer haft en mysig heldag med Sanna och Ludde. Först gick vi en runda på stan och shoppade lite presenter och annat. Jag hämtade även ut massa kort från Wilmers första två månader som nu ska sättas in i album:) Sedan köpte vi med oss Wokmat som vi tog med oss hem hit. Jag har verkligen haft turen att träffa supergoa tjejer...


Ludde, Sanna och Wilmer

Imorgon åker vi till VÄXJÖ :) Ska bli underbart kul att få träffa alla goa vänner och familj igen! Det blir Wilmers första resa så vi hoppas att det ska gå bra.


Goa unge!

KRAM!

Prinsen ler :)

Äntligen har vi lyckats fånga älsklingens leende på bild! Även om det nästan är en månad sedan vi fick se hans underbara smile för första gången, så har det verkat omöjligt att få dem att fastna på bild, men nu så... :) Wilmer har även börjat jollra en hel del, underbart söta små ljud!


Fina älsklingen


Det är jättekul att ligga på skötbordet

I helgen har vi haft fint besök från skåne. Emma och Björn har varit här och hälsat på i snöovädret. Vi är väldigt glada att de äntligen kom och hälsade på men det var väl inte den bästa helgen som de valde att köra alla dessa mil. Skönt att ni kom hem säkert igen! Vi hade väldigt trevligt, även om det blev lite kort. Vi hann iaf med god mat, vin, en massa snack samt en sväng till köpcentret.


Emma och Wilmer


Wilmer fick fina presenter bla coola brillor:)


Björn ville testa Wilmers glasögon

Ikväll blir det en favorit i repris, Daniel och Kristin kommer hit och mumsar blåbärsscones!

Välkommen till världen, Ella!

Äntligen har lilla Ella kommit till världen! Det är våra fina vänner Jonas och Adelina som födde en söt liten tös igår. Wilmer och Ella har massor av skoj framför sig och vem vet kanske är Ella Wilmers blivande flickvän :)

Igår var jag och Wilmer hemma hos Jessica och Arvid och hade det mysigt. Det blev fika och en massa massa prat :) Jag och Wilmer har blivit jätteduktiga att hitta i Linköping nu eftersom vi går så mycket med vagnen. Det känns som att det var på tiden att lära sig fler delar än innerstan.

Idag har vi varit ute på en långpromenad med Sanna och Ludde. Det är verkligen ett riktigt träningspass att gå med vagnen på oplogade trottoarer. Efter promenaden blev det sibyllamat och fika hemma hos Sanna och Ludde, det tyckte vi att vi var värda!


Sanna och Ludvig

Ikväll har vi gjort fotavtryck på Wilmer. Han var jätteduktig, men någon hand blev det inte. Han knep ihop sina små händer och vägrade. Vi får ta det en annan dag. Sen fick det bli ett bad för att tvätta bort all färg :)


Fina små fötter


Lite kladd fick det bli också :)


Imorgon är det helg igen. Ska bli mysigt att få ha Joel hemma hos oss! Men först ska vi på återbesök på mödravården och se hur min kropp mår efter förlossningen :)


Kolla vem som var med i tidningen idag :)


Godnatt!

Lillen växer...

Hej!

Igår var det fullt ös hela dagen. Gick upp skapligt tidigt för att hinna iväg på babycafé på Freja klockan 10.00. Där träffade vi Jessica och Arvid samt en massa andra bebisar och mammor. Evelina var tyvärr sjuk så hon och Ville fick stanna hemma. Men vi hade trevligt, satt och snackade en massa och mumsade semla. Jag och Wilmer hann hem en liten sväng och käka innan det var dags för nytt besök på BVC. Lilleman fortsätter att lägga på sig. Den stora frågan var om han skulle ha passerat fem kilos strecket och det hade han minsann. 5250 g väger han nu och är 60 cm lång :) Wilmer, som vägde något under medel när han föddes, har snabbt tagit sig upp till medelkurvan och ligger nu stadigt på den sedan några veckor tillbaka. Han ville nog bli stor kille fort:)

Igår kväll kom Hanna och Jonas hit och åt blåbärsscones, mycket gott var det. Vi tittade även på OS när Kalla tog GULD :) Det var mysigt att träffas igen men nu dröjer det ett tag tills vi får se Jonas igen. På torsdag åker han tillbaka till kineslandet :(

Idag har jag och Wilmer haft en lugn dag. Tog sovmorgon imorse eftersom vi var skapligt trötta efter nattens vakenhet. Kan dock inte skylla Wilmer för det den här gången. Jag vaknade istället av att Joel härjade i köket. Jag trodde att han gick i sömnen och höll på att koka kaffe men tydligen hade brandlarmet börjat pipa och varna för dåligt batteri. Joel försökte plocka ut batteriet och byta till ett nytt men det fortsatte pipa och klockan 04.00 är man ju inte så sugen på att försöka lokalisera varifrån ljudet då kunde komma. Efter en timma kom vi iaf på att vi hade ett gammalt brandlarm i en garderob där det tydligen satt kvar ett batteri. Skönt att det blev tyst tillslut men hur lätt var det att somna sen då? Stackars Joel som snart skulle gå upp men jag och Wilmer kunde iaf vila upp oss :) Vi hade ändå inget planerat idag men jag passade på att ringa runt lite och kolla om babysim som Wilmer ska få börja med om ungefär en månad. Efter lunch ringde Evelina och drog med mig och Wilmer på en långpromenad i snöyran, så det blev en riktigt trevlig eftermiddag. Nu har vi en myskväll i soffan framför OS, inte alls fel!


Poserar på fällen


Såhär gillar Wilmer att ligga och gosa på pappa


Happy fetisdag!


Hörs mer snart!

Wilmers farmor ♥

Mormorbesöket avlöstes av besök från Wilmers farmor. Vi har haft en mysig helg och Wilmer har blivit bortskämd med massa gos och fina paket. Igår var vi nere på stan en runda och nu var det farmors tur att köra vagnen. Blev lite shopping och sedan åt vi god pizzabuffé på Claras. Wilmer sov gott i sin vagn i nästan fyra timmar och var sedan pigg och nöjd hela eftermiddagen. På kvällen lagade Joel god mat åt oss och sedan blev det soffhäng med melodifestivalen och vinterOS. Dock var varken festivalen eller skidskyttet något att hänga i julgranen, men vi hade trevligt ändå.


Mina älsklingar


Wilmer och farmor


Nappen hänger på trekvart som vanligt ;)

Idag har vi en lugn dag. Efter att vi hade vinkat av farmor på förmiddagen blev det en promenad med Wilmer i vagnen. När vi kom hem bakade JP tekakor (det är en duktig man jag har). Nu ska vi fortsätta att ha Alla hjärtans dag-mys. Tack älskling för mitt fina armband som jag fick imorse! Wilmer fick ett likadant i miniformat :) men Joel fick bara hårfixargrejs... ;)


Tekakor, jummi!


♥♥♥

Kram på Alla ♥ans dag!


Mormor Ankan ♥

Wilmer har haft besök av sin mormor. Hon kom igår förmiddag och idag gick tåget vidare upp till Stockholm. Ett mycket mysigt men lite för kort besök. Igår var vi på stan nästan hela dagen och hade mor och dotter-tid. Blev lite shopping, både till oss och till Wilmer och sedan åt vi god lunch på Waynes. Mormor fick äntligen köra vagnen :)


På caféet


Mormor och lillen

På kvällen lagade vi god mat, drack vin och åt semlor. Sedan blev det mys med lillprinsen framför tvn. Idag hade vi en lugn morgon innan jag och Wilmer gick och vinkade av mormor vid tåget. Kom snart tillbaka!!!


Wilmer fick fina Alla hjärtans dag- presenter av mormor och morfar


Favoriten var den egenstickade koftan :)

Sedan gick vi en lång promenad innan vi gick och handlade inför helgen. Wilmer sov gott i sin vagn hela tiden och även en bra stund när vi hade kommit hem. Då passade jag på att tvätta och göra hallonsylt. Sen kom Joel hem och det blev HELG:)


Babysittern blir mer och mer okej att sitta i

Nu har vi fått nästa besök, Wilmers farmor :) Ikväll sitter vi dock själva hemma jag och lillfisen, för Joel och hans mor är på Thåströmkonsert. Men det var nära att det inte blev någon konsert eftersom Joel glömt bort var han lagt biljetterna. Verkar som att det är fler än jag som har fått mjölk i hjärnan. Tur att man kan köpa nya biljetter...


Älsklingen har fått sina första tänder ;)
(förlåt Wilmer...)

Trevlig helg!

Mammalivet är underbart!

Den här veckan har jag verkligen njutit till fullo av mammalivet. Känns ju helt otroligt att man ska ha det såhär bra ett helt år:) I måndags träffade vi Evelina, Jessica och deras små godingar; Ville och Arvid. Vi gick en liten sväng på stan innan vi gick och fikade på Espresso. Där fördrev vi några timmar med massa prat och skratt.


Evelina och Jessica

I tisdags kom fina Sanna och Ludvig hem hit och fikade och hela dagen sprang förbi :) När Joel slutade jobba åkte jag och hämtade honom för att sedan åka upp till Gamla Linköing där vi fotograferade oss för tidningen. Wilmer ville inte riktigt samarbeta under fotograferingen utan vred på sig och viftade med armarna hela tiden, så jag var något svettig när vi till slut fick känna oss nöjda med en bild. Inte lätt när man har en rörlig liten krabat ;) När vi kom hem igen passade vi på att städa av lägenheten och göra fint (får ju besök av mamma och svärmor...).


Lilla hjärtat är trött efter fotografbesöket

Idag har Wilmer fått leka med sina kompisar Ville och Arvid igen och jag har fått umgås med deras mammor. Vi tog först en promenad runt Stångån för att sedan gå hem och lunchfika hos Evelina och Ville. Mycket gott och trevligt som alltid.


Wilmer med sina små kompisar, Arvid och Ville


Wilmer fick låna Villes babysitter

Ikväll blir det kycklingwok, som Joel och Wilmer (i babybjörn) håller på att laga just nu. Sen ska vi kolla på film och ha mys. Imorgon kommer mamma/mormor hit :) Har längtat!


Njuter i badet

Kram och hej!

Bebisar och gravidmage

Hej!!

Nu var det några dagar sedan vi bloggade sist, vilket kan förklaras med att vi har haft fullt upp. De senaste dagarna har varit fulla av härligt umgänge med bebisar samt en söt gravidmage och hennes blivande man. Tänkte nu sammanfatta lite kort...

I torsdags träffade jag och Wilmer en liten bebiskompis, Ville och hans mamma Evelina. Vi träffade Ville oh Evelina på babycafét i måndags och hade bestämt att vi skulle ta en promenad tillsammans. Vi möttes upp vid 11.30 och gick en sväng i snösörjan och eftersom vi hade så trevligt gick vi sedan vidare till Waynes coffee, där vi käkade lunch och fikade. Det blev även en liten tur i affärerna på stan, så vi var inte hemma förrän 18-tiden. Då hade Joel varit hemma själv ett tag och börjat undra om inte Wilmer kunde komma hem snart... Det var i alla fall en mycket trevlig och mysig dag. Det blev många premiärer under dagen; första offentliga amningen, första blöjbytet på offentlig toalett samt första åkturen i rulltrappa med vagnen, så nu har vi överlevt allt detta :)


Wilmer på fiket

I fredags var vi hemma hos Susanna ifrån föräldrargruppen och hennes lille Ludvig, som föddes för 2,5 veckor sen. Där fikade vi gott och jag och Sanna hade massor att prata om. Det blev några mycket trevliga timmar. Är så glad att vi har träffat några riktigt goa tjejer med söta bebisar som vi kan hitta på roliga saker med. Mammaledighet måste verkligen vara en av de bästa uppfinningarna som gjorts!


Söta kompisarna Wilmer och Ludvig med likadana nappar :)

På fredagseftermiddagen fick Wilmer och Joel vara ensamma några timmar eftersom jag var hos frissan och klippte mig. Blev bara några cm på längden, så ingen större förändring men det var väldigt skönt med en uppfräschning. Jag hann även med att handla lite mat på vägen hem. Var förresten väldigt märkligt att cykla igen, var ett halvår sedan jag satt på en cykel senast :) När jag kom hem sov Wilmer duktigt i sin vagn. Skönt att det funkade så bra, han hade bara varit ledsen en liten stund.

Igår, lördag, kom höggravida Adelina och Jonas på besök. Vi blev så glada att de kom. Var nämligen inte helt självklart att de skulle våga åka hit, då det kan komma bebis vilken dag som helst. ..Men de slapp ju föda på Linköpings BB nu iaf, eftersom de är på väg hem igen. Vi har haft en lugn och mysig helg med gott käk och trevligheter. Nästa gång vi ses,om tre veckor, finns det förhoppningsvis en liten ny familjemedlem att snuffa på, wiiiii! :)


Fina vänner


Grabbarna

Nu blir det en lugn och skön fortsättning på söndagen och i eftermiddag vankas det lamm till söndagsmiddag hemma hos Kristin och Daniel.


Tänkte bara bjuda på en av de första bilderna för att
visa hur mycket Wilmer vuxit under dessa sex veckor!

Hoppas helgen varit bra! Kram från oss


Wilmer - världens snällaste bebis

Igår var det BVC-dags igen. Wilmer fortsätter växa så det knakar, hade gått upp 400 g sen sist vi var där, för 1,5 vecka sen. Nu väger han alltså 4840 g och är 58 cm lång, så hans kläder i strl 56 kan vi nog bara ha i någon vecka till. Tur att vi har fått så mycket fint i nästa storlek också. Tack vare hans stabila viktuppgång tyckte barnmorskan att vi kunde hoppa över nästa veckas kontroll och vänta tills om två veckor för nästa vägning :)


Nöjd

Wilmer måste vara världens snällaste bebis! Han är så himla nöjd hela tiden och skriker bara när han tror att vi glömt att ge honom mat. Vi får in mer och mer rutiner, även om det ständigt ändrar sig. Nu äter han inte varje timma längre utan oftast var 2e-4e timme och han äter mer intensivt när han väl äter, så matningarna tar inte så lång tid. Älsklingen har också blivit mer självständig och ligger utan problem för sig själv i soffan och filurar, något som han tidigare bara gjort en kort stund. På nätterna är han däremot inte lika självständig, vill helst sova tätt intill mitt bröst, vilket jag iofs inte har något emot, för det är så mysigt att ha honom nära. Igår slog han dock tidsrekord i vaggan med hela 50 min :) Men han sover jättebra på nätterna, så hittills är jag och Joel förvånandsvärt utvilande för att vara småbarnsföräldrar. Nappen har blivit en riktig god vän till Wilmer och även om den lätt trillar ur munnen, så ger den bra tröst!


Söta lilla hjärtat

Idag skulle vi egentligen ha åkt och myst hos Mari och Lucas, men då Mari fått en tråkig förkylning (krya på dig vännen), så skjuter vi upp det till en annan dag istället. Wilmer och jag har hållt oss inne hela dagen och gosat för ute har det varit hemskt väder, snöstorm och igensnöade trottoarer. Istället har jag hunnit baka chocolat chip cookies under tiden Wilmer sov, jammi. Har även pysslat lite och bokat klipptid på fredag :) Det är dags att klippa mammafrisyr ;) så då får Wilmer och Joel klara sig själva en stund. Kommer gå kanoners.


Såhär låg han under hela tiden jag bakade


Han gillar att sitta upp


Inte så vackra men ack så gott!

Snart kommer Joel hem :) Som vi längtat! Ha en bra fortsättning på dagen!

Idag kommer förresten våra fina vänner Ida och Simon hem till Sverige igen efter 1 år! Välkomna hem!!! Tråkigt att vi inte kunde vara på stationen i Växjö och kramas...

Babycafé

Igår hade vi en riktig fixardag här hemma. Vi tvättade, organiserade bland Wilmers kläder, städade, bakade bröd och gjorde hallonpaj. Vi tog även en promenad till stan för att andas lite kalluft och jag passade på att byta storlek på en kofta, som jag köpte förra veckan utan att prova:) För att lyckas med allt fix här hemma fick Wilmer prova att sitta i babybjörnen. Han gillade det verkade det som, somnade direkt och sov tills vi tog ur honom igen. På eftermiddagen kom Kristin och Daniel och mumsade hallonpaj med oss. Alltid lika mysigt att ses:)


Vi vilar lite mitt i allt fixande


Wilmer mumsar på mammas näsa

Idag är det måndag igen och Wilmer har hunnit bli fem veckor. Vi tog en lugn förmiddag hemma innan vi efter lunch promenarade till stan. Där gick vi på babycafé på Freja barnmorskemottagning tillsammans med Mari och Lucas. Mycket bra idé av Mari för det var jättetrevligt att träffa fler mammor och bebisar. Vi fikade och pratade och hade mysigt. Det är så lätt att prata med nya personer när man har så mycket gemensamt och det är roligt att utbyta tankar och tips med andra som är i samma situation. Träffade några tjejer som jag ch Wilmer ska träffa igen senare i veckan, kul!


Master of disaster

Imorgon ska vi till BVC på ny viktkontroll m.m. Ska bli spännande att se ur mycket lillen har vuxit sen sist. Det känns som att han har ökat en del både på längden och bredden sen sist, fort går det alltså...


Nu ska jag pussa på mina killar som myser i soffan. Skriver mer snart! Hajj!

RSS 2.0