Mormor på simskola

I onsdags kväll fick vi besök utav mormor, som hade tagit ledigt från jobbet för att komma hit och busa och mysa med oss. Wilmer var i extas hela kvällen och somnade inte förrän kl 22. På torsdagen blev det en runda på stan innan det var dags för babysim. Den här gången fick pappa Joel vara fotograf så att mormor också kunde vara med och plaska :) Fredagsförmiddagen spenderades på IKEA fram till Joel fick helg och bilen tog oss alla fyra ner till småland.


Mormor och Wilmer busar


På babysim


Svårt att få bra bilder när vattnet speglar sig, men ni ser lite iaf


Mormor hade med sig så mycket paket från henne och morfar så det blev rena rama julafton


Snygg frilla

Fredagkvällen blev det en massa mys med morfar och sen sänggång igen :) Vi tittade på Idol och åt god mat. På lördagen fick vi äntligen se vårt kommande hem. Det kändes jättebra direkt och allting var verkligen jättefint :) På lördagkvällen var jag hemma hos världens bästa Ida Lunkan och firade hennes 25 års dag. Underbart med en riktig tjejfest med hela gamla gänget och vi hade verkligen en riktig toppenkväll!


Wilmer redo för promenad med mormor och morfar


Helgens roligaste enligt Wilmer var att klättra i mormor och morfars trappa. Han tog sig upp själv flera gånger och var mycket nöjd. Givetvis fick någon gå bakom och passa hela tiden.

På söndagen åkte vi vidare till Ljungby, där vi åt lunch och umgicks med Sandra, Dennis, Hugo och Ville. Det var jättekul att ses igen och grabbarna hade blivit så stora :)

Idag har vi varit hos Jenny och Jacob i föräldragruppen och ätit lunch och fikat. Dock blev vi en timma sena eftersom vi först missade bussen och när vi tillslut kom fram hade Sanna glömt sin mobil på bussen så vi fick vänta 20 min på att den skulle komma tillbaka igen:) Tack Sanna för en mycket underhållande och kaotisk dag! :)


Stackars katt. Wilmer jagade den så fort han såg den..


Ikväll blev det pannkakspremiär. Defintivt inte sista gången för det var mycket "mmm"


Igår var vi på BVC på 10 månaderskontroll. Nu väger lillplutt 9825 g (nästan ett kilo i ökning) och är 75,5 cm lång, så han följer sig egen kurva fint. Skönt att se att han får i sig tillräckligt även nu när han har börjat röra mer på sig. Vi fick även träffa en doktor som konstaterade att han är perfekt! Det var nästan lite sorgligt att säga hejdå till vår gulliga bvcsköterska. Nästa besök blir i Växjö :)

Tänkte bara lägga upp lite bilder från förra veckan...


Wilmer var och lekte hemma hos Greta en hel dag och hade väldigt roligt.


Vi var även i Norrköping en dag och hälsade på Arvid och Jessica. Här håller Arvid och Wilmer varandra i handen :)


Hanna, Ella och Ville var också med :)


Video på Wilmer när han går...

Om man vill kan man gå in på den här adressen för att titta på när Wilmer tränar sig att gå... (Den ligger även som länk på bloggen) Gick tyvärr inte att lägga in filmsnuttar direkt här..

http://www.youtube.com/watch?v=wThYxQhnxIo

Första stegen tagna :)

Igår hände något stort.. Wilmer tog sina första stapplande steg och var sedan hur nöjd som helst eftersom föräldrarna jublade högt. Tre vingliga steg fram till pappa blev det och idag har han tränat vidare. Verkligen hur roligt som helst men nu är det slut på lugnet :)


I onsdags stog han själv i flera sekunder för första gången

Förra veckan hade vi föräldragruppen här på mat och fika. Mycket mysigt och fullt ös på både barn och mammor..


Jenny, Wilmer och Jacob på en rad


I tisdags var det fotbollskväll här med Kicki och Danne. Vi var laddade till max men inte hjälpe det...


Ville och Wilmer provar hattar på öppna förskolan. Inget lätt uppdrag att få med på kort när en är ledsen och en bara kryper iväg...

I torsdags hade jag och Sanna tänkt ta höstbilder på barnen. Vi tog en promenad ut i eklandskapet och killarna sov gott så vi gick lite till. Det slutade med att vi hamnade lite längre iväg än vad vi hade tänkt oss och den tänkta lilla fotopromenaden tog 2, 5 h och inga foton hade blivit tagna. Det fick dock bli några få kort precis utanför Luddes hus.. :)


Wilmer i löven

I lördags hade vi trevligt besök, Sanna, Stefan och Ludde var här och åt älgstek. Det blev massa lek, spel, vin och andra trevligheter..


Wilmer får slicka skålen till efterrätten


Middag


Fina Ludde rider gungahäst. Dagen till ära har han snyggaste frisyren :)



Lille huliganen är ute med sin vagn


Tokunge


Korvplock till mellis

Nu ska de trötta föräldrarna inta horisontellt läge i soffan :)

Farmor och farfar

Den här helgen var Wilmers farmor och farfar här. Vi hade toppendagar och hann med hur mycket skoj som helst. Det blev en tur på stan med en hel del shopping, bowling, god mat på indisk resturang, spelkväll, promenad, fika och såklart en massa lek och mys med Wilmer. Tack för mysiga dagar och för Wilmers fina presenter!


Farmor läser bok


Gott käk på Yogi. Wilmer slog matrekord och tryckte i sig en hel burk Biff stoganoff (en ökning med nästan 100% mot vad han brukar äta). Här äter han kex till efterrätt..


En trött kille får välling av farfar

När farmor och farfar startade sin resa norrut på söndagen, gick vi vidare till Hanna och Jonas, där det bjöds på god lunch. Kantarellsoppa, mums! Det var mysigt att ses igen, tyvärr dröjer det lite för länge mellan gångerna..

Förra onsdagen var vi på barnvaktsbio tillsammans med kompisarna Sanna och Ludde, Evelina och Ville, Hanna och Ella, Linda och Max. Det var väldigt mysigt, men en film på 2 h och 20 min var nog lite i längsta laget för knoddisarna. Wilmer sov sista timman men innan dess blev det lite kryp mellan fåtöljerna och lek på golvet. Jag skulle nog inte kunna återberätta filmer, som ni förstår, men det gör inget för det var trevligt i alla fall.

Wilmer har även hunnit busa lite extra med kompisen Ludde. Nu har killarna umgåtts så pass mycket att deras mat- och sovklockor har tajmats ihop. Skönt, tycker morsorna!


Lite mys i Luddes säng


Hoppa i sängen är dunderkul


Titt ut!

Idag har jag och Evelina haft med oss grabbarna på en marknadsundersökning för fetaost. I ca 1 h fick vi sitta och smaka på ost samt svara på en massa frågor. Hade kanske varit lite lättare om killarna sovit och låtit bli att bajsa, men ändå lättförtjänta 200 kr. Efterråt mötte vi upp Sanna och Ludde för att shoppa upp dessa pengar + lite till :)


Wilmer sov sött i sin nya åkpåse under hela shoppingturen :)

Förändring...

Ojsan, den där utlovade uppdateringen dröjde visst lite längre än vad jag hade tänkt mig.. Men nu är det iaf dags :)

I helgen hade vi fint besök av Ida och Simon. Vi hade en supermysig helg med idol, vin, spel, den obligatoriska rundan på stan och massa babbel. Wilmer njöt av att ha två otroligt barnkära vänner här som gosade, lekte och underhöll med gitarr. Tack goa vänner för en mycket trevlig helg!


Ida tog glatt hand om alla kvällsrutiner


Wilmer var som trollbunden när Simon spelade på gitarren


Lunch på stan


Läsa böcker är väldigt intressant

På söndagen tog vi tillvara på det vackra höstvädret och gick till lekplatsen för att gunga och åka rutschekana...


Oj vad mycket mer det fanns att se när man fick åka framåt i vagnen på promenaden



Roligt att gunga



iihh


Båda mamma och pappa fick åka kana med Wilmer


..och så lite lek i löven

Wilmer är en mycket nöjd liten kille. Det är härligt att kunna ta sig framåt själv. Han kryper mellan möblerna och reser sig mot precis allt, även sådant som inte är så tillförlitligt. Det bli en del blåmärken men nu har han lärt sig att sätta sig ner försiktigt från stående, vilken känns bra. Dock har vi inte det mest barnvänliga hemmet för ett litet nyfiket barn, så det blir väl till att tänka till lite extra på detta... Han blir även bättre och bättre på att äta mat, nu är det flera olika rätter som slinker ner utan protest. Enda lilla bekymret är nattsömnen som är lite orolig för tillfället, men de senaste dagarna har det varit på rätt håll så det blir nog fason på detta också.. :)

En nyhet som har hänt under veckan är att vi har bestämt oss för att flytta tillbaka till Växjö igen. Det är någonting som vi har känt mer och mer sedan Wilmer föddes, men anledningen till att det kommer att ske just nu är att vi har hittat det perfekta boendet att börja med. Vi har hittat ett tvåfamiljshus på samma gata som vi bodde förr, på Öster, där vi ska hyra undervåningen. Lägenheten är nyrenoverad och har trädgård, vilket känns väldigt barnvänligt. Dock finns problemet att jag ännu inte har något jobb men jag är helt övertygad om att allt kommer lösa sig på bästa sätt och jag är inte alls rädd för att få vicka runt på lite olika ställen ett tag framöver. Det känns lättare att göra detta nu när Joel ska vara hemma med Wilmer, så det bara är en av oss som behöver skaffa ett jobb direkt. Vi känner båda två att detta kommer bli toppen för vår lilla familj, även om vi såklart kommer sakna våra godingar i Linköping...



RSS 2.0