Grattis Wilmer 2 år

I onsdags, den 28 december, fyllde vår Wilmer 2 år. Helt ofattbart är vår lille kille redan blivit så stor och duktig, tiden har verkligen gått fort.


Paketöppning i sängen på morgonen








Dags för frukost


Tårtfix. Undrar om marängen är tillräckligt vispad?


Dukat för kalas


Fina biltårtan


Mer paketöppning




Smaskens!






Leker med alla fina sakerna


Nämen titta vem som var i tidningen :)

Tack för all uppvakning i form av grattishälsningar, kort och presenter. Vår kille har blivit riktigt bortskämd med fina saker den här veckan.

Juletid

Tiden går fort när man har roligt... Juldagarna har verkligen sprungit förbi i rekordfart... Vi har ätit massor av godsaker i olika former, träffat trevliga människor och haft besök av en väldigt rolig och mycket snäll tomte. Vi måste helt klart ha varit väldigt snälla i år.

En liten bildkavalkad av julen 2011:

23 december
Lillejulfirande hemma hos familjen Brodell. God "surstek" och hetsigt julklappsspel. Av någon konstig anledning ville alla snabbt göra sig av med Oskars fina paket :)





Julafton
Firande hemma hos familjen på Hovshaga :)


Alfons är en höjdare


En förväntansfull kille


Oj så många "pket"


Spelstunder blev det några stycken







Segt och gott


Hallå sockerkicken!


Inte så konstigt att Wilmer var lite rädd för tomten från början? Efter en stund, när Wilmer upptäkte att tomten var en snäll filur så fick han till och med en kram :)


Dans med lilltomten


Någon blev glad!




I år var det roligt med alla paket



Juldagen
På förmiddagen tog vi en promenad bort till "vårt hus" och Oskar fick komma in på besök för första gången. På eftermiddagen väntade mer julfirande med hela familjen Petersson/Pernwall.


Inne i huset


Morfar ser glad ut :D


Julmat igen


Johanna och Viola


Calle, Oskar och Andreas


Ingemar vann en fin mössa i julklappsspelet

Hemma igen
På annandagen var vi hemma hos oss och vilade upp oss lite efter allt julkfirande. Jag och mina vassa armbågar var nere en sväng på rean och fyndade. På em åt vi ljuvlig kalkonmiddag hemma på hovshaga.


Wilmer, som är en stor kille, har nu fått bygeln bortplockat från stolen. Det blev succé!

Idag har jag jobbat några timmar. Det blev en lugn dag på jobbet, nästan inga barn alls, så kändes knappt som jobb... Wilmer och Joel har åkt buss. Wilmer har pratat om det i flera dagar så han var hur lycklig som helst :) På em har vi bakat en del inför morgondagens 2 års firande :)


Medhjälparen


Har lånat mammas "spand"

Vi har haft härliga och roliga dagar. Tack snälla tomten och hans medhjälpare för alla fina "pket"!!!

Dan före dopparedan

Känns underbart med lite julledigt tillsammans hela familjen. Idag har vi bara pysslat med det sista julfixet och haft det mysigt. Ikväll har vi firat lillejul hemma hos familjen Brodell. Vi har ätit gott och spelat "julklappsspelet".

Imorgon ska det firas julafton hemma på hovshaga. Ska bli så mysigt, älskar julen :) Nu är det bara snön som saknas.. men den får vi nog överleva utan i år känns det som..


Granen står så grön och grann i stugan


Finaste pyntet har Wilmer pysslat och hängt i granen :)


Lille busungen




Titt ut

Bjuder även på två bilder från julkortsplåtningen :)





Ha en riktigt God Jul kära vänner!

Stora julbaket

I lördags var det bakdags hemma hos mormor och morfar. En liten pepparkaksgubbe anlände på förmiddagen.




Redo för kakorna


Wilmer fick ett bakset i adventskalendern som skulle användas dagen till ära.


Det blev iaf ett litet försök till pepparkaksbak innan Wilmer undrade när det var fikadax?


Jobbigt att vänta på pepparkakorna i ugnen. Wilmer fick äta köpepepparkaka medan han väntade. :)


Mormor


Chokladlöven (min mormors julbakstradition) klara


Morfar, Joel och Wilmer fick äran att göra pepparkakshus. En godis på huset....


... och en i munnen. Det här var ju kul tyckte Wilmer!


Pepparkaksgubben med sitt hus :)





Det bakades pepparkakor, pepparkakshus, chokladlöv och apelsinchokladbeskvier innan det var provsmakning!

Den här veckan har inte varit riktigt lika rolig. Wilmer fick feber i måndagskväll, följt av hosta, snuva och ögoninflammation. Jag och Wilmer har därför varit hemma tisdag, onsdag och torsdag och mest haft mys i soffan med film och böcker. Lite tufft att få ner mat och dricka men annars är han nu ganska pigg. Ögonkladdet vill dock inte riktigt ge med sig så imorgon blir det Joel och Wilmer som får ha mysdag här hemma.

Vi har ju varit skonade med sjukdagar denna höst, vilket är underbart skönt men det känns väldigt typiskt att vi skulle behöva vara hemma just den här veckan när vi skulle ha gått på luciamys med sång och fika på Wilmers förskola. Vår lilla pepparkaksgubbe har nämligen blivit en riktig hejjare på att sjunga.  Men men det kommer ju fler chanser...



Inte helt pigg


Igår var vi  ute och luftade oss en liten sväng iaf

Igår kväll  var mormor och höll Wilmer sällskap en stund. Vi var nämligen nere på Kärnhem och gjorde våra designval för huset. Känns jättebra även om det är lite konstigt att bestämma färger m.m. såhär långt innan. Vi valde vitpigmenterat askgolv i hela huset förutom i hallen där vi ska ha svart klinkers. Rostfria vitvaror, grått glasmosaikkakel, vita släta köksluckor och vit bänkskiva. Väggarna bli vita förutom en illig snorgul (?) fond i hallen, en fondtapet i vit och silver i vårt sovrum och en champagnefärgad vägg i allrummet uppe.  Wilmers rum ska inte vara vitt sen men den karamellen ska vi suga på ett tag till :) Badrummet blir vitt-svart och vitt-grått.. Ja nu är det bara den feta räkningen på hanpenning som ska betalas vid årsskiftet och sedan är det bara vänta. De första huskropparna är på plats nu men vårt hus kommer inte än på någon vecka :)

Jag var även en sväng hos Lunk på kvällen och träffade Ida, Mini (!!!! hemma från sin lååånga resa!!!), Martina och Alex. Mysigt!

Nu ska det göras lakritsknäck!



Tjingalong!

Julkänslor


Här hemma börjar vi minsann få lite julkänslor... Vi har fått det julfint här hemma, vi har bakat, haft kompisar här på adventsmys och nu har även den efterlängtade snön anlänt , lovely!



Wilmer har pepparkaksfika i sitt lilla hus



Redo för en mysig kväll hemma hos Stina och Sebastian. Det bjöds på goekvällsmat och glöggfika. Wilmer ha<r väskan packad med leksaker.

I helgen hade vi flera "gamla" pluggkompisar här på adventsmys, precis som det var under den fantastiskt roliga pluggtiden. Vi bjöd på skinkmacka och julgröt, glögg och massa godsaker. En riktigt mysig kväll som såklart även innehöll den traditionella julklappsleken.


Lussebullsbak på förmiddagen


Jonas, Johanna, Ida, Joel, Jonas, Adelina och Ella runt bordet




Gott med gröt och kanel


Efter julklappsleken blev det pingisturnering

På söndagen firade vi mormors födelsedag på Hovshaga.


Wilmer hjälper födelsedagsbarnet att öppna presenterna


Vi bakade en tårta som var mycket smaskig


Kusin Calle blev snabbt en favorit

.. och så kom äntligen den första snön :) Idag slutade jag tidigt så jag pch Wilmer har spenderat eftermiddagen ute med massa snölek.


Pulkan från förra året börjar bli lite trång så ny ska inhandlas inom kort


"Sping mamma!"


Vi gjorde även en snögubbe som blev mindre snygg, men kul var det :)

Nytt på husfronten är att grunden nu är gjuten, så det händer saker. :) Imorgon ska vi åka till färgaffären och titta ut kullörer om vi ska ha något annat än vitt, vitt, vitt. Nästa vecka är det dags att göra alla val :)




Ser inte stort ut när man bara tittar på grunden. Tur att vi varit inne i de färdiga husen annars hade man nog blivit lite nervös...


RSS 2.0