Nu går det undan...

Nu har lilleman minsann fått upp farten. Han ålar fram som en liten mask och utforskar nu allt han bara kan komma åt. Det är med andra ord på tiden att barnsäkra vårt hem. Fort ska det nu även gå i gåstolen, där Wilmer springer fram mellan rummen och pillar på precis allt. Det går inte lämna honom många sekunder. I helgen har nya favoritsysselsättningen blivit att gå och hålla i någons händer. Mamman och pappan tycker att sonens utveckling är superhäftig men vi kan inte förstå att vår lille kille har blivit så stor...



I helgen har vi varit nere i Växjö och i Lund. Vi kom till Växjö i fredags kväll och lämnade Wilmer hemma hos mormor och morfar för att sedan dra iväg på varsitt håll. Joel var ute och åt och drack öl med Jonas och Jonatan och jag var på tjejfest och firade att Anna och Josse fyllt 25. Vi hade båda två en mycket trevlig kväll och Wilmer hade det såklart helt toppen hemma hos mormor och morfar, där det hade blivit mycket bus och skratt.

På lördagen åkte vi till Lund för att vara med på Wilmers syssling (tremänning på Joels språk) Hugos namngivning. Vi blev bjudna på massa godsaker och hade en mycket trevlig dag. På kvällen åkte vi vidare för att fira min godmor Christina och Mathias, som blivit äkta makar. Wilmer var jätteduktig hela tiden men vid 22-tiden var han så sanslöst trött efter alla intryck under dagen, så han sov gott hela vägen hem och fortsatte sedan sova när vi lade över honom i hans säng. Ända till kl 6 låg han i sin egen säng och snusade innan han ville komma över i min säng. Detta är nytt rekord och vi håller alla tummar för att Wilmers sovvanor nu är på väg att ändra sig till det bättre :)

På söndagen åkte vi till Växjös nya köpcenter Grand samarkand för en del shopping. Tack mormor och morfar för fina presenter! På eftermiddagen satte vi oss i bilen och for upp till Linköping igen. Wilmer, som knappt sov någonting på hemvägen, var helt vild efter 2,5 h fastspänd i bilstolen. Han sprang som en liten galning i en timma innan det var dags för ytterligare en bra sovnatt. Mycket skönt! Typiskt nog är både jag och Wilmer helt genomförkylda så idag har vi haft en lugn hemmadag!


Bus med morfar i Växjö




Sötisen Hugo med sin pappa ( min kusin) Per


Wilmer är ute och motionerar sin far




Nu fixar han även gåvagnen själv korta stunder


galning

Förra veckan var det dags för 8 månaders kontroll på BVC. Lillkillen är inte så liten längre utan väger nu 8990g och är 73 cm lång. Skönt att se att han får i sig bra med mat och gröt. Vi fick även en hel del tips på hur vi kan förbättra vår sömnsituation. Kanske Wilmer lyssnade extra noga på detta? :)

Vi började även babysimma igen förra veckan, något som Wilmer uppskattade massor. Han plaskade som en liten tok och mamman, som inte hade tänkt att blöta håret var helt genomblöt ;)

Nu ska vi krya på oss snabbt så vi kan leka med alla kompisar igen. Ha en bra vecka alla!

Emma på besök

Nu är vardagen igång igen och det känns faktiskt riktigt skönt tycker vi alla tre. Vi har haft en riktig toppen vecka, som inleddes med att träffa mammorna Evelina och Jessica samt godingarna Ville och Arvid, som vi inte träffat på hela semestern. Det var som ni förstår väldigt kul att ses igen och killarna hade blivit så stora under dessa veckor.

I onsdags kom Emma hit och hon stannande ända till fredag kväll :) Vi hade supermysiga dagar; gick på stan, var på ikea, lunchade, fikade, var ute och drack öl, hade filmkväll, spelade spel och lekte massa med lillprinsen. Har varit jättejättekul att ha dig här, vännen!

 

Emma var en mycket bra lekkompis

 

Just nu njuter vi av den första helgen efter semestern. Då det är Linköpings stadsfest i stan just nu, tillbringades nästan hela gårdagen inne i city. Vi var en sväng på barnens dag och tittade på folk och bilar. Det fanns massor av roliga aktiviteter, men lilleman var ju lite liten i år för att uppskatta allt. Han nöjde sig gott med att titta på allt vimmel. Sedan gick vi in på stan för en lunch på stan med Kristin och Daniel samt lite spel på chokladhjul som tyvärr (?) inte resulterade i någon vinst. På kvällen mötte vi upp med Anna, Z, Kristin och Daniel på stan och tog någon öl innan det var dags för Wilmers första konsertupplevelse, The Ark. Det var väldigt trevligt och bra stämning men det var ganska hög ljudvolym även längst bak, så vi gick hem ganska tidigt...

 

Bus i sängen på lördagsmorgonen

 

Kan själv!

 

Jag och Danne åkte karusell som aldrig tog slut, kändes det som. Kul!

 

Wilmer kämpade hårt för att hålla sig vaken på första konsertbesöket.

 

Nu har lille älsklingen äntligen fått till det och kan ta sig framåt. Istället för att krypa har han valt att "maska" sig fram :) Wilmer är i allafall mycket nöjd med att kunna få tag i alla leksaker runt omkring sig.


Dan före jobbardan

Nu är semstern slut. Sorgligt men sant och vi har haft det helt underbart! Men imorgon börjar alltså verkligheten igen... Egentligen är det ju inte mig det är synd om, men jag har ändå mer ångest än vad Joel har. Det har varit så mysigt och skönt att vara hemma alla tre så länge och nu känns det alldeles ovant att köra igång med alla rutiner själv igen. Men man kommer in i det fort så om bara någon dag vet jag att det kommer kännas bra igen. Det ska för övrigt bli kul att umgås med alla mammor igen och få se hur mycket alla barn har ändrat sig under sommaren ;)

Vi har hur som helst haft en mycket skön avslutning på semestern. Förra helgen umgicks vi en del med Kristin och Daniel. Vi var här hemma och käkade på lördagkvällen och på söndagen blev det långprommis och hustitt. Vi hann också med att åka och slå lite golfbollar ihop (fast det var mest Joel och Kristin som spelade:))

På måndagen åkte vi till Berg med Sanna, Stefan och Ludde där vi hade tänkt spela på den nya äventyrsminigolfbanan. Tyvärr vräkte regnet ner när vi kom fram så vi gick och käkade gott på resturang istället. Lyx! Det blev även en tur till Cloettas fabriksbutik :)

På onsdagen fick vi fint fikabesök av Kajsa och Per som var på väg upp till Stockholm och hade vägarna förbi. Mycket trevligt! Sen på kvällen var vi på bästa frisörbesöket någonsin, hemma hos Sanna och Stefan. Både jag och Joel blev fina tack vare Sannas syster Adelin :) Det är minsann inte varje gång man blir bjuden på goda grillade hamburgare och får dricka öl när man är hos frisören!


Wilmer hejjar på sin pappa på golfranchen


nick!


Wilmer och Ludde leker


Stefan grillar i ösregnet

På torsdagen tog vi en fika med Jonas på stan, väldigt trevligt eftersom vi inte träffat honom efter att han kom hem från Taiwan. På kvällen blev det minigolf med Kicki och Danne i Berg. Roliga banor men lite väl mycket folk och jag kom sist :(

På fredagen kom Wilmers mormor och morfar hit till oss. Det blev massa lek och mys och vi hade en mycket trevlig kväll. Dagen efter gick vi och köpte cykeln som jag fick av mor och far i 25 års present. Jag är mycket nöjd och längtar nu efter att få köra runt med Wilmer där bak! :) Det blev även en tur på stan, god lunch och fika innan mormor och morfar vände tillbaka till Växjö.

På kvällen var det utflyttningsfest hemma hos Sanna och Stefan. Vi grillade ute på deras gård och spelade kubb och fortsatte sedan inomhus. Vi hade mycket trevligt allihop. Idag har vi fått sota lite för att kvällen blev sen men vi har i allafall trotsat det halvtrista vädret med ett dopp. Det kändes som ett måste denna sista dag på semestern.


Wilmer hos morfar - smör är gott!



Jag, min nya cykel och min snygga hjälm :) Man måste ju föregå med gott exempel! (Joel fick en han också!!:)


Grillparty!




Fina!


Wilmer fick en mycket spännande telefon av mormor och morfar som låter :)


Idol-pappa


Wilmer fick också prova


Uppfriskande dopp. Killarna var krukor!

Nu ska vi njuta av kvällen. Ha det gott!

En vecka i norrland

Ytterligare en vecka av semester har sprungit förbi och den har tillbringats uppe hos familjen i norrland; farmor, farfar, faster och farbror. Vi åkte i onsdags förra veckan och stannade i Stockholm där vi gick på stan och umgicks med morbror Oskar. På torsdagen for vi vidare norrut med ett litet stopp i Gävle, där Joel köpte golfklubbor och farbror Mårten hämtades upp. Under veckan har vi hunnit med en hel massa saker och ändå hunnit med att ta det lugnt och bara umgås. Det har blivit en hel del tennisspelande (inte lika mycket för mig), provtur med golfklubborna, fiskat både fisk och kräftor, ätit kräftor och även en massa annat gott, spelat minigolf (mycket kul!), haft byfest, förstört en tvättmaskin, promenerat, plockat hallon, varit och hälsat på kompisar till Joel och lille nytillskottet Ville osv... Veckan har på alla sätt och vis varit kanon. Lägger in lite bilder som beskriver lite bättre vad vi haft för oss...


Wilmer och faster Kristin på fisketur




Toker ;)


Spännande med vatten


Jag och svärmor på byfest!


Wilmer hos sin farbror


Hela byfestsällskapet


Mårten och Johan höll i underhållningen på kvällen


Bra med hörsleskydd när musiken var lite hög


Även jag fick vara med och sjunga lite


Wilmer hos pappa


Kräftfiske :) Vi fick en hel del, mums!


Kräftfest i lusthuset på kvällen


Wilmer, farfar och vacker utsikt

Vi kom tillbaka till Linköping i onsdags eftermiddag och då var även Mårten med hit. )Både upp och nerresan gick mycket bra för Wilmer i hans nya bilstol). Vi gick ut och käkade gott på kvällen och sedan åkte han vidare till Götet igår. Sedan dess har vi mest tagit det lugnt och plockat och pysslat lite här hemma. Jag har fått köpa en ny mobil eftersom min gamla inte längre orkade med allt slem och tugg som den fått utstå. Min nya fina kommer Wilmer inte få komma i närheten av :)


Titt ut!


TACK till farfar för det fina soffbordet som han snickrat till oss, passar perfekt! :)

Nytt på Wilmerfronten är att tand nummer 6 och 7 är på väg att komma fram. Hur fort ska man få alla tänder egentligen? Jaja, det är väl skönt att få det gjort för lilleman verkar inte tycka att det är speciellt skönt. Vi har även fått sänka ner spjälsängen eftersom han nu vid flera tillfällen har gjort försök till att ställa sig upp. I Tönnånger klappade han händerna för första gången, mycket lägligt efter att farbror Mårten spelat en låt :)

Nu blir det lugna dagar för oss här i Linköping. Joel har en dryg vecka kvar av semestern och det ska vi njuta av :)Hörs snart igen!

(Kristin får ta på sig äran för de flesta av korten, Tack)

RSS 2.0