Glad påsk

Igår var Wilmer på BVC och fick sina första vaccinationssprutor. Han var så duktig lilleman, men har blev jätteledsen när sköterskan stack. Det gjorde ont i mammahjärtat att se tårarna men det gick fort över. Skönt var också att vi klarade oss utan feber. Wilmer sökte lite mer närkontakt än vanligt men var för övrigt sig själv, vilket vi tackar för. vi fick också se att Wilmer hade vuxit till 64,5 långa cm och 6145 g. Stora killen:)

Wilmer och hans föräldrar önskar nu er alla en Glad påsk! Imorgon tar vi kvasten till norrland... :)




Wilmer 3 månader ♥

Igår blev vår lille skrutt 3 månader. Tiden bara springer fram. Men mycket har hänt också och vår lille kille har blivit så duktig. Flera nätter har han somnat vid 9-tiden och sovit i spjälsängen ända till 5-tiden, så vi ska inte klaga. Vi passade såklart på att fira Wilmer när mormor och morfar var här i helgen.


Grattis älskling!

Som sagt har vi haft besök av Wilmers mormor och morfar i helgen och vi har haft supermysigt. I lördags var vi nere på stan och strosade samt käkade lunch. På kvällen åt vi god mat och tittade på tv. Söndagen hade vi mys och firade lilleman lite innan det var dags att säga hejdå igen. Wilmer njöt för fullt av all uppmärksamhet. Tack mormor och morfar för alla fina paket.


Wilmer har börjat förstå att det är kul med leksaker


charmtroll


Mys hos morfar


Wilmer hos sin mormor


Wilmer med sitt stora påskägg

Vi har även haft lite påskfirande och igår eftermiddag blev vi bjudna på påskmiddag hemma hos Anna och Z. Mycket gott och trevligt och vi var så mätta när vi skulle gå hem att både Wilmer och vi rullade fram.


Mina älsklngar


Mjölk i flaska smakar sådär... men vi övar lite iaf..


Nu ligger Wilmer och sover middag. Vi har haft en lugn mysdag hemma idag, kan faktikst behövas ibland. Imorgon ska Wilmer få sin första spruta...


Stackars Joel...

Den här veckan har inte haft den bästa start man kan tänka sig... i alla fall inte om Joel hade fått välja.
Jag och Wilmer träffade Sanna och Ludde på måndagen. Gick en långpromenad för att sedan gå hem och frossa i oss av födelsedagsbarnet Stefans tårta. Mycket trevligt och gott! När vi kom hem igen möttes vi av en inte alltför pigg Joel. Vi märkte snart att det var maginfluensa som fick honom att känna sig pyton. Tack och lov var det väl en ganska snäll sort men är det maginfluensa så är det. Det blev alltså inget jobb för Joel varken tisdagen eller onsdagen. Men det som var värst enligt Joel var att jag förbjöd honom att röra vår son eller mig på två dygn. Känner mig nästan elak men det var ju såklart för lillemans skull...
Nu när älsklingen är frisk igen är det faktiskt väldigt skönt att vara två att dela på sysslorna igen och Joel blir överlycklig varje gång han får byta en blöja.. ;)
Wilmer tränar sin greppförmåga


..man tager vad man haver...


Wilmer har fått upp en mobil över sängen, spännande!
Jag har varit ganska trött ett par dagar men det har inte hindrat mig och Wilmer att hitta på roligheter. På tisdagsförmiddagen satt vi lite i soffan framför en film med den sjuka pappan. Efter lunch fick Wilmer träffa Ludde, Emil och Greta från vår föräldragrupp. Vi hade trevligt, gick promenad och fikade :)
Idag, onsdag, har vi varit hemma hos Jessica och Arvid tillsammans med Evelina och Ville. Jessica bjöd på lunch, coscossallad och vi hade mycket trevligt. Det blev även en promenad innan vi gick hem till Joel. Då hade de 48 timmarna gått så killarna har nu njutit av varandras sällskap.
En stooor 3-sits soffa :)


Arvid, Wilmer och Ville har soffhäng


Wilmer ler med näsan, som mor sin

Tiden rusar fram

OJ vad tiden går fort... Nu var det alldels för längesen jag skrev någonting här...

Under veckan som gått har det varit fullt ös. I tisdags träffade Wilmer och jag Evelina och Ville. Det blev promenad och sedan lunch och mys hemma hos Evelina. På kvällen var det dags för mig att väcka musklerna igen. Tränade mitt första pass sedan september och det var otroligt skönt. Ska försöka komma iväg någon gång varje vecka iaf. Wilmer och Joel verkade inte bry sig det minsta över att bli ensamma en stund :)

Onsdagen spenderades med Hanna som var ledig från jobbet. Det blev en riktigt härlig dag med en tur på stan, lång lunch / fika på Fräcka fröken och en promenad.


Hanna och Wilmer

På torsdagen blev jag och Wilmer upphämtade av Evelina och Ville för en tur till IKANO huset. Där blev det en sväng till Babyproffsen för att byta ut vår suflett till vagnen som var lite lite sned. Kanske inte så mycket att klaga på egentligen men när man spenderar så mycket tid tillsammans med den där vagnen så vill man gärna att den ska vara perfekt! ;) Vi hann även med en liten sväng på IKEA innan vi styrde vidare mot öppna förksolan i Ljungsbro. Där träffade vi även Jessica, Arvid, Hanna och Ella. Det blev babysång, dans och fika. Mycket trevligt!


Grabbarna på Babyproffsen

På fredagsmorgonen kom min fina Lunkan hit! Underbart! Hon tog tidiga tåget från Växjö och tittade in redan kl 08.00. Efter vi fått i oss vårt morgonkaffe blev det en runda på stan med en hel del shopping. Jag köpte både skor och kläder till mig själv så nu har jag uppfyllt mitt shoppingbehov för ett bra tag framöver ;) Härligt var det! Vi lunchade på stan och mötte sedan upp Joel när han slutat jobba för att handla inför kvällen. På kvällen hade vi fredagsmys med god mat, vin och tv. Tiden gick för fort som vanligt och Ida åkte hem lördag vid lunch. På eftermiddagen åkte lilla familjen och handlade och sedan blev det en lång promenad. På kvällen hade vi soffhäng och käkade tacos samt hejjade på Strömstedth och team Växjö i Körslaget (som tyvärr inte var bland de bättre..)


Lunkan och Wilmer

Idag har vi en ganska lugn söndag. Har varit ute och luftat oss en sväng samt städat. Annars har vi bara njutit av ledig tid tillsammans.


Nu när overallen är för varm åker vårtrjorna fram


Glader

Nu har lillälsklingen sovit i sin egen säng varje natt en hel vecka. Han somnar där vid ca 22 tiden och sover sedan 4-6 h innan han vill komma och sova mellan sina föräldrar. Börjar nästan tro att vi har fått in en liten rutin.. iaf en tillfällig sådan..

Ska försöka se till att det inte dröjer allt för länge tills nästa gång jag skriver...

Vårsol och korvgrillning

I lördags kväll var vi hemma hos Kristin och Daniel och käkade god kycklingsallad och tittade på melodifestivalen. Det blev en trevlig kväll även om inte vårt tips på vinnare gick in...


Fina vänner


Vilka underbara soliga dagar vi har haft. Man blir ju så pigg och glad. Underbart! Igår passade på att njuta riktigt ordentligt av det vackra vädret och åkte tillsammans med Sanna, Stefan och Ludde ut till naturreservatet utanför Vidingsjö. Där blev det en härlig promenad innan vi stannade och grillade korv och drack varm choklad. Vi fick även leka av oss lite i snön... :) Både Wilmer och Ludvig sov gott i sina vagnar hela tiden. Vi hade verkligen en riktig superdag.


La familia


Grillmaster



Snöbrottning


Njuter av sol och korv ;)

När vi kom hem blev det bullbak för att fylla upp fikafacket i frysen. Det går som sagt åt lite fika;) Jag fick även nöjet att bada tillsammans med Wilmer i badkaret för första gången. Man ser verkligen hur han njuter när han ligger där och flyter. På kvällen kunde vi sedan med gott samvete gosa ner oss i soffan framför en film.


Wilmer övar sig att ligga på mage

Idag har jag och Wilmer inte varit hemma mycket. Vi gick hemifrån innan kl 10 imorse och gick till babycafé på Freja. Där träffade vi Evelina, Ville, Jessica och Arvid och en massa andra bebisar och deras mammor. Mycket trevligt. Efter freja mötte Wilmer och jag upp Sanna och Ludde på stan och vi gick tillsammans och de träffade de övriga i vår föräldragrupp från MVC. Det var första gången vi träffades efter att vi alla fått barn så det var jättekul att se varandras guldklimpar och höra hur de andra har haft det. Det blev en liten promenad innan vi gick hem till pappa Joel igen.


Ville och Wilmer på Freja
(tyvärr hade Arvid hunnit åka hem när kameran kom fram)



Inatt har Wilmer sovit i sin spjälsäng för första gången och det gick jättebra! Det var nog jobbigast för hans mamma som bara låg och väntade på att han skulle vakna och vilja komma och gosa. Men han sov lugnt vidare och vaknade först 4 h senare. Då fick han mat och sen fick han ligga hos mig och Joel som han brukar. Därefter sov han ytterligare 4 h i följd. Vilken bra natt! Så nu hoppas vi att det ska fortsätta såhär :)


Lördag hela veckan....

..känns det som i mitt liv just nu. Fast självklart är den "riktiga" lördagen fortfarande snäppet bätre för då är ju Joel hemma också :) Idag har vi haft en mysig dag såhär långt. Blev sovmorgon till kl 09.00 som var mycket skönt och välbehövt för oss alla tre. Sen blev det frukost och skidor och Joel bakade bröd. Nu har vi precis varit nere på stan en sväng och spatserat omkring i det fina vädret bland alla andra glada männiksor. Nu känns det verkligen som att det kommer att bli vår i år också, underbart!!!


Snygg vårkille i piké

Veckan har varit mycket bra! I onsdags var jag och Sanna ute i Vidingsjö med våra grabbar. Där hälsade vi på Jenny, som vi gick i föräldragrupp tillsammans med och hennes lille Jacob. Vi fikade och hade mycket trevligt. Jag och Sanna testade att åka buss med barnvagn för första gången och jag är positivt överraskad av hur lätt och smidigt det var. Så mer buss kommer det att bli för oss!


I torsdags åkte vi bil ut till öppna förskolan i Ljungsbro, Droppen, som ska vara så bra! Vi åkte dit tillsammans med Sanna och Ludde och träffade även Jessica och Arvid där. Det var ett jättetrevligt ställe som riktar sig speciellt till bebisar på torsdagseftermiddagarna. Varje tillfälle är det någon speciell aktivitet och efter det är det fika och tid för att umgås och prata med andra föräldrar och barn. I torsags var det en miniföreläsning som handlade om säkerthet i bil m.m. Bra faktikst! Vi har även anmält oss till babymassage som börjar om några veckor. Ska bli jättemysigt för både mig och Wilmer :) När vi kom hem igen blev det en promenad med Hanna. Det var ett tag sen vi träffades så vi hade lite att prata ifatt oss om.


öppna förskolan

Fredagen blev det promenad i det vackra vädret med Sanna och Ludvig. Det var riktigt härligt och vi njöt av att dricka kaffe och äta muffins ute i solskenet. Sanna och jag konstaterade att kaffe smakar allra bäst ute när solen skiner. Härligt var också att Joel slutade jobbet redan kl 13.00 denna vackra dag. Vi möttes upp på stan och handlade lite innan vi gick hem och storstädade hela lägenheten. Sedan fick spjälsäng och vagga byta plats, så nu ska Wilmer få börja sova i sin stora säng. Stora killen ;) Kvällen blev mysig med god mat och fredagsmyyys i soffan.


Glad i sin säng

Nu är det snart lunch och ikväll blir det melodifestival och god mat hemma hos Kristin och Daniel.
Trevlig solig helg på er!

Länge sedan...

Nu var det ett tag sen sist jag skrev. Tänkte göra en liten uppdatering av vad vi har haft för oss sen sist...

I fredags var vi bortbjudna till Sanna, Stefan och Ludvig. Det blev en mycket trevlig kväll med tacos, massa snack och en hel del öl för grabbarna. Det hann bli sena natten innan vi traskade hem igen så vi var skapligt trötta lördag morgon när Wilmer vaknade 07.00 och ville ha uppmärksamhet, men det var det värt.


Wilmer är finklädd och redo att gå på fest


Gött med tacos


Sanna och lilla Ludde

Lördagen tog vi en tur till stan. Blev lite shopping, både till Wilmer och hans föräldrar. Därefter blev det en lunch med Anna och Z. Tyvärr visade Wilmer upp en sida som vi sällan ser annars och var urilsk. Han ville varken äta eller sova på hela eftermiddagen. Kvällen spenderades hemma och blev mycket lugn med tidig sänggång.

På söndagen var vår goe kille tillbaka igen :) Härligt! Det blev en tur till Babyproffsen och Biltema samt en biltvätt. Därefter hade vi en lugn söndag hemma.


Napp? Ja, tack!


Armarna uppåt sträck!
Igår träffade Wilmer och jag Jessica och Arvid på stan. Det blev en kort date men det var mysigt iaf. Sen idag har vi umgåtts med Evelina och Ville hela dagen. Tog en promenad i förmiddags i det vackra vädret och därefter gick vi hem till oss för att käka lunch och fika lite. Det blev en massa skratt och flams som alltid, mycket najs.

Nu ska vi mumsa lite glass :) Gäller att passa på, när man ska äta för två...

Skriver mer snart.. Hej!

Faster Kristin på besök

I tisdags kom Wilmers faster Kristin på besök och har varit här hos oss till idag. Tisdagskvällen började dock lite tokigt, då Joel 10 minuter innan besöket lekte kock i köket och råkade kapa av en bit av tummen. Jag hörde på hans svordomar i köket att något inte stod rätt till och när jag kom ut i köket låg tumspetsen där bland löken.. HUA! Jag blev riktigt spak och ville direkt att Joel skulle ge sig iväg till sjukan men blev något lugnare av att Kristin knackade på. Men efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen då tummen inte ville sluta blöda, fick jag tillslut som jag ville och Joel fick åka till jourcentralen och bli ihoptejpad. Kvällen blev trots allt mycket trevlig men goda älgbiffar, vin och mys i soffan.


Klant

På onsdagen gav vi oss ner på stan, Kristin, Wilmer och jag. Joel var ju tyvärr tvungen att jobba trots sin skada ;) Kristin skulle fika med en barndomskamrat så jag och Wilmer passade på att fika lite med "mammaligan". Efter allt fikande tog vi med oss Kristin på en riktig stadstur. Blev tyvärr inte mycket shoppat men vi hade väldigt trevligt och Wilmer låg snällt i vagnen och sov hela eftermiddagen. Det blev en lugn kväll i soffan och Wilmer var pigg och ville äta mest hela tiden för att kompensera alla mål han sovit över;)


Faster Kristin och Wilmer


Wilmer har köpt gymkort

Idag blev det en lugn förmiddag innan vi kramades hejdå med Kristin. Har varit väldigt mysigt med svägerskebesök! Jag och Wilmer gjorde oss redo och sedan var det dags för ett nytt besök på BVC. Idag fick vi även träffa doktorn för 2 månaders-kontroll. Allt såg bara fint ut :) Nu väger lillhjärtat 5555g och är 62 cm lång. Fortsätter han såhär så blir det nog en basketspelare av honom ;)


Söta mössan var present från faster


Wilmer-bus

Nu blir det lugn kväll i soffan med mina finingar! HEJ!


Wilmers första resa

I helgen har vi varit i Växjö och visat upp vår lille skatt. Det var första gången som Wilmer åkte så länge i bilen och han skötte sig galant. Han har varit en riktig pärla hela helgen och visat sig från sin bästa sida även om han fick sova i en ny säng och vandra från famn till famn. Vi åkte redan i torsdags eftermiddag efter att Joel kom hem från jobbet och var framme vid 21-tiden, efter att ha behövt stanna utanför Jönköping för att fylla på en liten mage med mjölk och en Joelmage med korv. Torsdagkvällen blev lugn med mat och mys.

På fredagen fick vi äntligen träffa lilla söta Ella som nu hunnit bli 9 dagar gammal. Wilmer kändes plötsligt väldigt stor... Det var jättekul att träffa den lilla familjen och tiden gick alldeles för fort. Vi åkte även förbi Stina en lien sväng och sa hej. När vi kom tillbaka hem kom Kajsa på en blixtvisit. Ibland hade dagarna gärna fått ha fler timmar.


Sötaste Ella


Vårt lilla hjärta blev visst lite större...


Fina Kajsa och fina Wilmer

På kvällen var det middag hemma hos Lunkan och Joel. Det bjöds på supergod kyckling och rösti. Ida och Simon var också där. Var superkul att ses igen efter att de varit utomlands ett år. Det var en riktigt toppenkväll med god mat, spel och härliga vänner.


Hela gänget




Härligt att träffa Mini och Simpa igen

Lördagen var en riktig släktdag. På dagen kom faster Kerstin och Ulf samt min Kusin Johan och Mia och deras tre barn. Det var jättetrevligt att ses och kul för sysslingarna att få träffas. Wilmer fick även träffa sin käre morbror igen eftersom han kom hem från Stockholm. Det gillade vi:)


Sysslingarna


Karins kusin och faster


Middagsvila

På kvällen var det 30 års kalas hos kusin Johanna och Andreas. Där var det liv i luckan minsann och supertrevligt. Synd bara att vi missuppfattat tiden och var en timme sena.. haha


Den unga 30 åringen
Eftersom det blev två sena kvällar i rad blev det en lugn söndag. Wilmer har sovit jättegott mellan oss i mormor och morfars sängar varje natt:) Vi tog en långpromenad på förmiddagen och sen kom Lunkan på besök. Vi åkte hem på eftermiddagen och även om Wilmer var vaken halva vägen hem så var han jätteduktig. Det har varit en underbar helg som har gått på tok för fort.


Lunkan


Tant Lunkan är en rolig prick


Mys med morbror

Idag har Jessica och Arvid varit här och fikat med oss, så även måndagen har varit en bra dag! :)

RSS 2.0