Bröllop och massa annat

Oj vad mycket kul vi har hittat på sedan sist. Vi har varit dåliga på att uppdatera så det är dags att ta tag i det nu när vi har en skön soff-fredag :)

Förra helgen åkte vi till Ängelholm/Båstad där vi fick vara med om bröllop, dop och en härlig fest. Det var våra kära vänner Jonas och Adelina som sa JA till kärleken och lilla gosElla som blev döpt. Vi hade en helt fantastisk dag och kväll! Wilmer var glad och nöjd hela dagen och ville absolut inte sova på kvällen när det var så mycket spännande som hände. Kl 23 somnade han äntligen bredvid blivinade flickvännen Ella, lagom till tårta och dans. Det tyckte de två föräldrarna var alldeles utmärkt och vi passade på att skaka loss lite extra!


Kul att träffa vännerna igen!


Det vackra brudparet


Nygifta


Familjen


Kalaspinglan Ella


Grabbsen


Flickorna


Brudparet vid bilen


Mor och son vid middagen


Två trötta hjältar dagen efter

Veckan har bjudit på en massa skoj. I måndags var det återigen babysim, där Wilmer njöt för fullt. Vi hann även med picknick med Sanna och Ludde på förmiddagen. På tisdagen var det dags att fylla på i kylskåp och skafferi, så Sanna och jag satte barnen i bärssele på magen och drog till Maxi för storhandling.


Tittut!

I onsdags var det dags för 5-månaderskontroll på BVC med nya sprutor. Wilmer blev ledsen men var hur duktig som helst. Han hade även vuxit fint sedan sist och väger nu 6900 g och är 68,5 cm lång. Det är en lång och smal kille vi har... Dagen blev lite gnällig men vi slapp feber även denna gång, skönt! Efter BVC gick vi till café Fräcka fröken och umgicks med hela mammaligan. På kvällen bjöds det på mat hemma hos Kicki och Danne.

På torsdagen åkte jag och Wilmer ut till öppna förskolan tillsammans med de andra mammorna med barn. Vi hade en mysig stund som alltid och på kvällen hängde jag och Wilmer med Hanna, medan Joel svettades runt med 11000 andra i Blodomloppet. Vi hade tänkt gå och hejja på vid mållinjen, men det regniga vädret höll oss inne.


Sötisarna hänger


Hej!

Idag är det underbara fredag och jag och Wilmer har träffat fina Evelina och Ville. Nu är det dags för en lugn och välbehövd helg tillsammans med lilla familjen :) Idag säger vi även grattis till prins Wilmer som hunnit bli 5 månader ung. Dagen till ära har den första lilla tanden visat sig i underkäken. Aj!


Wilmer i sin nya sommarhatt

Wilmer fortsätter att utvecklas i rasande tempo. Han gör tappra försök att sätta sig upp men lyckas bara göra en situps innan han får lägga sig ner igen. Snart är det nog dags att byta till sittdel i vagnen för det är inte alls särskilt kul att ligga där när man är vaken. Men det är lite ångest att han snart är stora killen. Vi har även hunnit med att testa en del mat; palsternacka, potatis, gröt, majs, banan och smörgåsrån. Även om det inte är någon större hit så går det på rätt håll, särskilt när det bjuds på söta saker som majs eller banan. Kanske ingen skräll, då sockerberoende finns i släkten :)

Lillkillen har även utvecklat sitt humör. Ena stunden är han helt otroligt envis och nästa bubblar han av skratt. Nu behöver vi inte längre truga för att få honom glad utan det räcker med ett glatt leende eller ett roligt ljud. Härligt att han fått så mycket personlighet!



Äntligen har värmen kommit hit!

Hej! Vilken underbar vecka vi har haft i värmen! Det känns helt okej att vara mammaledig om man säger så... :)

I måndags var det dags för babysim igen... Wilmer verkade njuta av upplevelsen och var nöjd alla tjugo minuter som vi var i vattnet. Magläge är spännande för då kan man sprattla med fötterna... Innan simmet laddade Wilmer upp tillsammans med sin gode vän Ludvig.


Kompisarna Ludde och Wilmer leker


Grabbarna kollar in varandra


Pappa Joel och Wilmer i badet


skönt att simma


Familjen i den varma goa poolen efter simningen

På kvällen fick vi finfrämmande av Jonatan, Anna och godingen Stella. Vi hann äta, fika och ha trevligt innan de var tvugna att styra vidare mot Växjö. Bra initiativ att bjuda in er när ni hade vägarna förbi :)


Stella lånar Wilmers stol

På tisdagen åkte Wilmer och jag till Sturefors, där vi hade våffelkalas hemma hos Linda och Emil i föräldragruppen. Vi hade mycket trevligt och hann även med en svettig promenad. På eftermiddagen rök hälften av mitt hår. Jag kände att det var dags att göra en förändring och är mycket nöjd. Joel sörjer allt förlorat hår men vänjer sig säkert snart...

Igår bjöds det på lyxfika hemma hos Jessica och Arvid. Där var även Evelina och Ville och vi hade en mycket trevlig förmiddag. På eftermiddagen hade pappa Joel vårfest på jobbet med alla barn och föräldrar, så då gick jag och Wilmer dit och var med. Det bjöds även på korv :) Det rådde delade meningar om vem guldklimpen var mest lik, men jag tror faktikst att jag vann :)

Idag har vi träffat Sanna och Ludde. Vi har promenerat i det vackra vädret, käkat lunch och bara haft det toppen :) Nu är det vågrätt läge i soffan som gäller. Till helgen blir det Båstad och bröllop, längtar!


Smörgåsrån börjar bli populärt


Mysigt när familjen kan äta tillsammans
(lägg märke till att mustaschen är borta, synd!)


Långhelg i Växjö

Veckan började med att vi fortsatte firandet av Joel genom att äta tårta tillsammans med Kristin, Daniel, Z och Anna. Mycket trevligt och även Wilmer fick vara med vid bordet:) Det blev även en picknick tillsammans med Evelina, Ville, Hanna och Ella i det fina vädret!


Picknick med morsorna


Fikagästerna


Wilmer är mycket intresseard av när andra äter och hade nog gärna smakat lite...

På onsdagen var det återigen dags för helg, underbart! Jag och Joel hade planerat myskväll men jag pratade visst bara i telefon, ups. men det fanns ju en del att planera inför helgen.... ;)

På torsdagen åkte vi till Växjö efter lunch och spenderade kvällen tillsammans med världens bästa Lunkan och Joel. Vi grillade och Joel (A) visade sina kockkunskaper och gjorde egen bearnesås, gytt! Det blev en mycket trevlig kväll och Wilmer var på sitt allra bästa humör och var hur lättroad som helst.


Glad Wilmer redo att gå ut i regnet för att hjälpa pappa att packa in i bilen


Lunkan!


Världens bästa Joelar


Titta!!! Vad han kan!

Fredagen var mormor och morfars dag. På förmiddagen blev det en utflykt till Villervallabutiken i Ingelstad samt en promenad i Sandsbro där vi kollade på flotta hus, som vi aldrig kommer att ha råd att bo i :) Därefter åkte Joel och Joel iväg och spelade badminton medan jag och Lunkan fick egen tid :) Mormor och morfar umgicks med Wilmer. Sedan hade vi en trevlig kväll med grillning och kortspel... Wilmer han även fått testa på att äta smörgåsrån i helgen. Det var mycket spännande!


Wilmer läser morgontidningen med mormor

På lördagen var det äntligen dags för Adelinas möhippa :) Den nyfikna blivande bruden hade minsann räknat ut att vi skulle komma men blev mycket glad när 9 tjejer kom och våldgästade med champagnefrukost tidigt på morgonen. Joel och Wilmer fick också följa med för att sällskapa med Jonas, Jonas och Ella under dagen. Vi hade en underbart trevlig dag med spa, skivinspelning och god middag på kvällen m.m. Tack vare att Wilmer helt plötsligt börjat tycka att flaskan är helt okej, så kunde jag slappna av hela dagen och vara med på nästan allt förutom när jag var tvungen att fylla på Wilmers matförråd. Killarna klarade sig lysande och jag njöt av att kunna fokusera helt på Adelinas dag och även få dricka lite :)! Men visst hade jag lite Wilmer abstinens sen...


Möhippegänget minus Johanna bakom kameran


Fina Adelina
(Vill inte lägga ut fler bilder innan bröllopet:))

Nu är vi tillbaka hemma i Linköping igen. Trötta med mycket nöjda med en bra helg!!!


Tittut!


Födelsedag och babysim

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det finaste Joels födelsedag, HURRA HURRA HURRA! Vi har haft lite firande här hemma idag med tårta, paket och mys.

Wilmer hos födelsedagsbarnet med den frodiga mustagen?


Vi har även firat födelsdagen i poolen, då Wilmer varit på babysim för första gången. Miniälskligen var jätteduktig och njöt i vattnet. En och annan kallsup hann vi också med :) Men oj vad trött lilleman har varit ikväll och nu sover han gott i sin säng. Mamman hoppas att han ska sova lite extra länge efter alla nya intryck...

Äntligen har lillprinsen nästan blivit sig själv igen. Det var en seg sjuka han drog på sig med återkommande feber och en dunderförkylning. Under veckan har vi hunnit med två besök på vårdcentralen eftersom febern inte ville ge upp, men tack och lov verkar helgen hemma hos mormor och morfar varit helande!

I fredags åkte vi som sagt till Växjö. Joel drog ganska direkt iväg till Jonte för att planera klart det sista inför Jonas svensexa och jag skulle egentligen tagit med mig Wilmer bort till Anna för middag med Lunkan och Elin, men eftersom Wilmers feber återigen stigit så fick han bli kvar hemma hos mormor och morfar medans jag åkte iväg. Känns lite taskigt att lämna bort Wilmer för första gången när han var sjuk, men mormor och morfar var hur nöjda som helst och det gick lysande. Fick bara cykla hem en gång och amma annars kunde jag vara med hela kvällen och det var faktikst riktigt skönt att få lite avlastning efter en jobbig vecka... Det var en mycket trevlig kväll med brudarna.


Wilmer fick en ny skramla som snabbt blev favorit


Wilmer hos morfar

På lördagen drog Joel iväg tidigt för att kidnappa "grisen" och vi andra hade en lugn morgon hemma. Sedan åkte jag och Wilmer ner på stan en sväng med mamma och pappa där vi senare mötte upp Adelina och Ella. Jag och Wilmer hade en mycket mysig dag med flickorna Gustavsson, (snart Modig) och vi fick även besök av Stina, Johanna och Hanna, trevligt! Eftersom Wilmer fortfarande var lite hängig ändrade vi lite i planering oh spenderade kvällen i lugn och ro på Hovshaga.


Ella hade ett roligt gym som wilmer fick låna


Söta goa Ella


En hängig Wilmer hos Stina


Hanna, Johanna, Ella och Adelina


Lördagsmys i soffan


Söndagen bjöd på promenad, middag och Joelkalas, innan det var dags att vända hem till Linkan igen. Helgen gick fort men snart kommer en ny! Underbart!

Feber :(

Lilla älsklingen är sjuk :( Febrig och förkyld för första gången... Det började igår med att han var riktigt risig i magen och kladdig i ögat och på kvällen tyckte Joel att han nog var lite varm. Vi tog tempen och mycket riktigt hade lilleman 38,0, men eftersom han var så pigg för övrigt, så fick han gå och lägga sig utan någon alvedon. Kl 00.00 vakande jag av att han låg i sin säng och gnydde, varm som en kamin och nu hade temperaturen stigit till 39,5 grader. Stackars liten! Wilmer fick en alvedon supp. och en fuktig handduk på pannan och sedan sov vi ändå hyffsat fram till morgonen. Idag har febern sjunkit något men han går fortfarande på alvedon och är lite gnällig från och till, men jag tycker ändå att han är sig ganska lik och har till och med bjudit på lite joller och leenden. Nu hoppas vi bara på att det hela går på rätt håll så vi slipper gå till BVC imorgon... Idag håller vi oss inne så att wilmer får vila och äta/dricka ordentligt.


Wilmer vilar sig lite

Igår, innan Wilmer fick feber, var vi på sista babymassagen för den här gången. Babymassage har varit en iktig höjdare och även om Wilmer har legat och sprattlat för fullt så har han varit lugn och avslappnad. Vi har även börjat äta gröt här hemma. Två kvällar har wilmer fått testa banangröt och han verkar tycka att det är lite spännande iaf, även om han spottar ut det mesta :) Men skam den som ger sig!


Gröt i hela ansiktet


Vi har läst att man inte ska hålla på att torka bort kladdet under måltiden för då kan man ge barnet en sämre matupplevelse... och så är det ju ganska kul med kladd :)


Wilmer tänker delta i (gröt)mustaschkampen 2010, precis som pappa och farbror gör!

Update: Febern var nu nere på 37,7 utan alvedon. Gött! Vi hoppas att det håller sig så...
Hörs!



4 månader = smakisar

Vår älskade lille prins har nu hunnit bli 4 månader... Känns som att vi nyss satt och pratade om den här månadsdagen då man bli matmyndig och då kändes det ganska långt borta. Men nu är vi här och även om jag tycker att amning är toppen på alla sätt och vis så var det ju helt självklart att 4 månaders dagen skulle firas med en liten smakportion. Vi är ju ganska ivriga både jag och Joel...


Wilmer fick en 4 månaderspresent av sina söta vänner
Arvid, Ville och Ludvig


... och här blev resultatet;
palsternackspuré, jummi! :)

Wilmer satt så fint i sin stol när mamma följde alla regler: smakade, smaskade och gjorde mmm-ljud innan det var dags för Wilmer att smaka. Joel stod bakom filmkameran och vi väntade spänt på alla roliga miner som skulle komma, men dessa uteblev. Wilmer gapade, smakade och svalde och sen gapade han igen. Det verkade som att han tyckte det var helt okej även om han höll på att klökas en gång.

Nästa dag gjorde vi samma procedur igen och då fick vi oss ett gott skratt när Wilmer testade alla olika grimager som han kunde komma på.





Annars har vi haft en bra vecka. Vi har hunnit träffa bebiskompisarna och även varit en sväng ute i Brokind på mitt jobb. Det var jättekul att träffa alla barn och jobbarkompisar igen och Wilmer tyckte att det var hemskt spännande med så många barn som ville titta och klappa på honom.

Igår var det Valborg och detta firades med middag hemma hos Kristin och Daniel. Där var även Z, Anna, Rebecka och Magnus och vi hade en riktigt trevlig kväll. Var även vid slussarna och tittade på brasan och fyrverkerier. Stackars Wilmer som sov så skönt i vagnen innan allt smällande drog igång. De andra sa att det var ett mycket fint fyrverkeri, men jag såg ingenting eftersom jag hängde ner i Wilmers vagn och höll för öronen på vår storögda son.


Idag har vi haft en skön hemmadag. Vi har storstädat, varit på promenad och satt in kort i album. Ikväll blir det bara mys här hemma. Gott kött med klyftpotatis och sallad för föräldrarna och puré för lilleman. Ha en go fortsättning på helgen!


Grabbarna kollar på tv :)


Tränar nacken


Wilmer sitter och beundrar alla sina fina presenter


Provtur med nya gåvagnen

RSS 2.0