1:a advent och 11 månader

Igår firade vi i dubbel bemärkelse, både Wilmers 11 månaders dag och hans första 1:a adevent! Detta firades med att smaka på pepparkakor, vilket var smaskens! Hela förmiddagen gick åt till att putsa alla fönster trots flera minusgrader och snöstorm. Tro det eller ej med de blev faktiskt riktigt fina. På eftermiddagen var vi bjudna på adventsfirande hemma hos Z och Anna. Det bjöds på riktig julstämning med försmak på julbord, glögg och pepparkakor. En mycket mysig eftermiddag och underbart att få lite julkänsla, något som man inte direkt kan finna i vår lägenhet...

I övrigt har det blivit en hel del packat i helgen och vi har även fått flera julklappar inhandlade så vi är mycket nöjda. På lördagkvällen hade vi vårt sista lördagsmys på Engelbrektsgatan. Det lagades god mat och blev en massa mys, något som Wilmer defintivt inte ville missa. Han höll sig vaken tills föräldrarna gick och lade sig vid 22.30 och tog sig tom friheten att smaka på chipsen. Nu är det tydligen slut på att äta godsaker framför Wilmer om man inte har för avsikt att han ska få smaka...


Lussebullen äter pepparkaka


:)


Telefonen hänger med överallt

I fredags var mamman ute med mammaligan. Detta var första gången vi umgicks utan barn och vi hade en underbar kväll full av skratt och tokerier. Det jobbigaste med att lämna den här stan är att det finns så många underbara och fina människor att sakna. Tur att man kan åka och hälsa på!


Wilmer trodde att han också skulle följa med på party och packade handväskan han med


Sanna och Malin


Evelina, Hanna och jag

Tack tjejer för en toppenkväll och en fantastiskt rolig mammaledighet tillsammans med er!



Kram!

Morfarbus

Igår eftermiddag/kväll och inatt har morfar varit här och hälsat på hos oss. Wilmer var lite blyg de första 2 minuterna sedan satt han som ett plåster på morfar hela kvällen. Morfar busade en massa ända till Wilmer somnade i hans armar.


Morfar hade många roliga lekar


Båda två hade väldigt roligt

Idag har vi inte riktigt lika kul. Wilmer har varit inte varit riktigt nöjd och har varken velat sova eller äta någon mat. Dessutom är magen inte riktigt som den borde. Vet inte säkert vad detta kan bero på men gissar att det handlar om någon ond tand som vill tränga fram eller alternativt en elak magbacill. Tur att välling och vatten fortfarande är gott, så att han får i sig ordentligt med vätska iaf...

Vi sörjer även här hemma idag, då vår tv idag har gett upp totalt. Typiskt nog 1,5 månad efter att garanti och försäkring gått ut. Jag trodde jag skulle börja gråta när jag insåg att det inte skulle bli något tvsällskap här hemma och blev inte direkt gladare av att kvinnan på försäkringsbolaget var onödigt otrevlig. Detta talade jag om för henne och fick mig till och med en ursäkt innan vi la på och hon lovade att göra vad hon kunde för att hjälpa oss... Just nu tittar vi alltså på en minitv :( (i-landsproblem, jag vet!)



Idag ställde sig Wilmer själv för första gången utan att ta tag i någon eller någonting. Duktig kille!

Imorgon kväll ska jag ut tillsamamman med de andra mammorna. Detta blir första gången utan barn och kommer med all säkerhet att bli väldans trevligt!


I helgen ska vi packa, även om Wilmer börjar bli riktigt less på detta :)

Myshelg

Här i Linköping är vi just nu mitt uppe i en riktig myshelg, underbart! Lilleman har precis somnat om igen. Har har nämligen fått en liten ovana att vakna när han sovit någon timme, och är då halvt omöjlig att söva om. Igårkväll hade han fnitterattaker mellan kl 22-00 och blev urilsk när vi försökte lägga ner honom. Ikväll gick det lite smidigare, då han själv somnade om tillsammans med sin vällingflaska.

Det har dock inte bara blivit mys i helgen. Vi har även varit duktiga och packat ner en hel del i lådor, så nu börjar det bli allt tommare i skåpen... Men fortfarande finns det massor kvar att göra :)

I veckan har jag och Wilmer varit på äventyr i Växjö. Wilmer fick åka tåg för första gången i sitt liv, något som gick mycket bra och var otroligt intressant. Wilmer ville helst stå upp i stolen eller gå i gången men tack vare lite majskrokar, babblarna och Max-boken så gick det även att sitta ner ett tag också.


Gullunge på tåget

I Växjö har vi lekt med Ella och Adelina, umgåts mer Lunkan och Joel och myst med mormor. Jag har även varit på intervju, så vi får se vad det blir av det här :) Trots mycket mysiga och trevliga dagar så saknade vi såklart pappan väldigt mycket och ännu värre var det såklart för pappan som inte varit ifrån sin son en enda natt sedan födelsen innan... Men extra kul var det såklart att ses igen när vi kom hem.


Wilmer med sin tjej, Ella


Wilmer får vara med Joel och spela Xbox


Mormor och Wilmer gick till 4H-gården och tittade på alla djuren och Wilmer var alldels överlycklig


Bad blev det också


Efter x antal rundor i trappan tyckte mamman och mormorn att Wilmer kunde hålla sig på nedervåningen

I torsdags efter babysimmet var pappa Joel och hans kompis Stefan på hockey och tittade på LHC-Brynäs. Detta var en Fars dag-present till världens bästa pappor från Wilmer och Ludde. När papporna var och åt hamburgare och drack öl på hockeyn hade mammorna filmmys eftersom pojkarna var så tajmade och snälla och somnade tidigt :) Det blev alltså en mycket lyckad kväll för alla parter :)

Vi är tillbaka :)

Nu var det visst alldeles för längesen vi uppdaterade, men det ska vi rätta till :)

I helgen hade vi besök av Jonas och Johanna. Vi hade en massa trevligheter för oss så som en tur på stan med fika, god mat på kvällen, världens bästa tvprogram "Så mycket bättre", spel, vin, lek och en sväng på IKEA. Tack goa vänner för en rolig helg!


Tittar på Babblarna. Wilmers OCH nu även Johannas favoriter :)


Jonas var hemskt rolig när han läste bok

Sedan senaste uppdateringen har det även blivit en hel del lek och fika med de andra mammorna och barnen. Det gillar vi :) Tråkigt nog började Sanna jobba förra veckan, så då var vi lite deppiga. Det har varit en underbar tid som nu börjar lida mot sitt slut. Tur att det finns sådana underbara pappor som kan ta över...


Hela gänget samlat: Wilmer, Hanna, Ella, Ville, Evelina, Jessica, Arvid, Ludvig och Sanna

Wilmer tränar vidare på sin gång och han blir bättre och bättre, men det går fortfarande snabbast att krypa..


Skrutten använder hela kroppen för att hålla balansen


Vår skatt


När Wilmers hår är nybadat ser man att det har blivit lite längre :)


Wilmer fick låna lite badskum när mamma badade


I badrummet kan man göra massor av hyss

I fredags var vi hemma i Daniel och Kristins nya hus tillsamans med Hanna och Jonas. Vi hade en lysande kväll och värdparet skämde bort oss ordentligt med trerätters, bastubad och härligt sällskap.


Fina vänner. Tyvärr var ingen intresserad av att titta in i kameran.


Wilmer var en duktig kille och roade sig bra i stolen under tiden vi åt



Nu är det bara en månad kvar tills vi blir Växjöbor. Igår packades de första kartongerna och vi har även rensat ur på vinden och varit en vända på tippen. Skönt att vara ute i god tid så det inte blir stressigt på slutet. I lördags inhandlades även de två första julklapparna :)

RSS 2.0