Stora julbaket

I lördags var det bakdags hemma hos mormor och morfar. En liten pepparkaksgubbe anlände på förmiddagen.




Redo för kakorna


Wilmer fick ett bakset i adventskalendern som skulle användas dagen till ära.


Det blev iaf ett litet försök till pepparkaksbak innan Wilmer undrade när det var fikadax?


Jobbigt att vänta på pepparkakorna i ugnen. Wilmer fick äta köpepepparkaka medan han väntade. :)


Mormor


Chokladlöven (min mormors julbakstradition) klara


Morfar, Joel och Wilmer fick äran att göra pepparkakshus. En godis på huset....


... och en i munnen. Det här var ju kul tyckte Wilmer!


Pepparkaksgubben med sitt hus :)





Det bakades pepparkakor, pepparkakshus, chokladlöv och apelsinchokladbeskvier innan det var provsmakning!

Den här veckan har inte varit riktigt lika rolig. Wilmer fick feber i måndagskväll, följt av hosta, snuva och ögoninflammation. Jag och Wilmer har därför varit hemma tisdag, onsdag och torsdag och mest haft mys i soffan med film och böcker. Lite tufft att få ner mat och dricka men annars är han nu ganska pigg. Ögonkladdet vill dock inte riktigt ge med sig så imorgon blir det Joel och Wilmer som får ha mysdag här hemma.

Vi har ju varit skonade med sjukdagar denna höst, vilket är underbart skönt men det känns väldigt typiskt att vi skulle behöva vara hemma just den här veckan när vi skulle ha gått på luciamys med sång och fika på Wilmers förskola. Vår lilla pepparkaksgubbe har nämligen blivit en riktig hejjare på att sjunga.  Men men det kommer ju fler chanser...



Inte helt pigg


Igår var vi  ute och luftade oss en liten sväng iaf

Igår kväll  var mormor och höll Wilmer sällskap en stund. Vi var nämligen nere på Kärnhem och gjorde våra designval för huset. Känns jättebra även om det är lite konstigt att bestämma färger m.m. såhär långt innan. Vi valde vitpigmenterat askgolv i hela huset förutom i hallen där vi ska ha svart klinkers. Rostfria vitvaror, grått glasmosaikkakel, vita släta köksluckor och vit bänkskiva. Väggarna bli vita förutom en illig snorgul (?) fond i hallen, en fondtapet i vit och silver i vårt sovrum och en champagnefärgad vägg i allrummet uppe.  Wilmers rum ska inte vara vitt sen men den karamellen ska vi suga på ett tag till :) Badrummet blir vitt-svart och vitt-grått.. Ja nu är det bara den feta räkningen på hanpenning som ska betalas vid årsskiftet och sedan är det bara vänta. De första huskropparna är på plats nu men vårt hus kommer inte än på någon vecka :)

Jag var även en sväng hos Lunk på kvällen och träffade Ida, Mini (!!!! hemma från sin lååånga resa!!!), Martina och Alex. Mysigt!

Nu ska det göras lakritsknäck!



Tjingalong!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Nu kan vi snart fira jul !! Kakorna är fixade och julgodiset verkar vara på gång.(Mums) Jag har gjort julkorv och köttbullar idag så avprickningen på listan går framåt....

2011-12-15 @ 22:17:19
Postat av: Lunk

Nämen tjingalong ses imon!! :O) Puss

2011-12-15 @ 22:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0