Möhippa i Linköping

Nu är vi äntligen fria från magsjukan, men det var segt. Förra helgen var det min tur och jag kan inte minnas när jag var så dålig senast. Blev hemma från jobbet både måndagen och tisdagen innan jag var på banan igen. Två missade helger på raken alltså...

Sedan sist har vi varit på två stycken husvisningar. Två fina hus men just nu tittar vi mest för att veta vad det är vi vill ha. Spännande är det iaf :)

Wilmer är pigg och go och glad. Han har börjat hänga med allt mer i konversationerna, svarar på sitt eget lilla vis när man frågar honom något och pratar med röstläget. Kan nu peka på lampan, klockan, bordet, näsan och pappas näsa när vi ber honom. Han har lärt sig att klättra upp och ner i soffan och idag när han sov middag i våra sängar hade han vaknat, hoppat ur sängen själv och kommit ut och överraskat Joel i vardagsrummet, häftigt! Han har börjat äta lite själv med egen sked men vill helst bli matad fortfarande. För någon vecka sedan tittade tand nr 9 och 10 fram och det känns som att det är fler på väg. Just nu känns det som att det händer hur mycket som helst, det är något nytt varenda dag jag kommer hem från jobbet :)


Mormor blåser såpbubblor


Blodpudding är smaskiga grejor enligt Wilmer


Pappabus!


Wilmer och Ella


Wilmer älskar sin vagn


I helgen har jag haft ett kärt återseende med Linköping eftersom det var möhippa för fina Sanna. Vi hade ett galet roligt dygn med kidnappning, äventyr på Kolmårdens djurpark tillsammans med hajarna, krokodilerna, spindlarna och de andra läskiga djuren, uppdrag, god mat, massa skratt, sång och dans... Det blev en sen natt men det var såå värt att vara lite trött dagen efter. Även om Linköpingstrippen var underbar så var det väldigt skönt att komma hem till mina grabbar igen. Första natten utan Wilmer någonsin, men det gick över förväntan bra!


"Allt du gör här inne görs på egen risk"


Sjukt cool tjej simmar bland hajarna


Kärlek till dig!

Joel och Wilmer har varit och besökt tre förskolor och hittat en favorit inför hösten. De har även simmat och lekt tillsammans med kompisarna. Idag var det babysång och lek på vårt bvc och imorgon blir det baycafé. Som ni förstår har grabbarna det hur bra som helst!


Wilmer med kompis Vidar (som bor en trappa upp) på bvc


Pizza till hela failjen


Wilmer kör mamma i vagnen


och mamma kör Wilmer i vagnen


Ha det!

Veckor som gått...

... nu var det längesen vi uppdaterade bloggen. Detta beror på att jag har prioriterat Wilmer all min jobbfria tid. Det har gått bra att börja jobba, kollegorna och barnen är verkligen toppen. Det är när jag kommer hem på eftermiddagran som ångetsen kommer, för då märker jag allt som jag har missat under dagen... Men Wilmer och pappan har det jättebra och det är ju såklart det viktigaste.

Lagom till det var byte i föräldraledigheten har Wilmer börjat sova otroligt bra. Mycket skönt! Inatt sov han i sin säng mellan 20.00 och 06.15 för att sedan sova vidare i vår säng till kl 8.30. Även om vi har haft några bra veckor nu, så vågar vi inte ropa hej ännu, men skönt är det iaf så länge den varar :)

Just nu har vi magsjuka i huset, inte så värst roligt. Joel blev dålig i torsdags, men tack vare att Wilmer är väldens bästa, så klarade grabbarna sig bra även om jag var på jobbet. På fredagen kände sig Joel redan bättre, men vi fick ändå ställa in våra fredagsplaner med Joel och Ida :( På lördagen tog vi med oss mormor och morfar och åkte till Kosta outlet, där Joel shoppade loss på byxavdelningen. När vi kom hem var det Wilmers tur att bli dålig. Han är inte särskilt hängig men vill inte äta och har kräkts två gånger sedan igår em. Vi hoppas att detta är något snabbt övergående.

Trots allt har vi ändå haft en rätt produktiv dag. Vi har köpt ny kaffebryggare, eftersom vår gamla sprack i kannan. Fick springa i 7 affärer innan vi slutligen hittade en moccamaster som vi ville ha. Joel har färgat mitt hår, vi har tvättat, bakat lingonbröd, tittat på skidskytte, gjort pannbiffar och lekt en massa... Joel ska snart iväg på upptaktsmöte med fotbollen och jag och Wilmer ska mysa i soffan.

Nu blir det lite bilder...


En dag var Wilmer och Joel och hälsade på Hannes och Martin. Då blev det pulkaåkning i Tomtabacken.


Det går bättre och bättre att gå ute i snön..


..men ibland ramlar man och det är inte roligt att få snö i hela ansiktet..


Hannes hade också massa roliga leksaker, bäst var såklart gitarren


Det tränas för fullt att äta själv med egen sked och kladdigt blir det=)


Mums med banan medans mamma och pappa handlar på Maxi


Fotbollskillen. Här iklädd sin japanska baceballdress som han fått av Theo


Tvättmaskinen och torktumlaren är riktigt spännande


Wilmer väntar på bussen på väg till Ella och Jonas (pappan följde också med)


Wilmer och Ella


Här hos Jonas


Wilmer är jätteduktig med klosslådan men blir urilsk om han inte får i klossen på första försöket..


Åker på sin bärgningsbil


Där tog det stopp..


Wilmer och mormor. Han kommer gärna och ofta med en bok och vill sitta i knät och läsa :)


Nu ska det rivas torn :)

Hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång....


Nytt år, ny stad, ny lägenhet, nytt jobb- nu kör vi!





2011 är här och vi hoppas att det ska bli ett lika härligt år som 2010 :) Nyårsafton var en mycket trevlig kväll. Vi firade hemma hos Oskar och Jennie tillsammans med Lunkan, Joel och två par till som vi inte träffat tidigare. Vi åt helt underbar mat bestående av hummer, oxfilé, cheescake och mycket annat. Det spelades även spel, dracks en hel del vin, sköts raketer och kastades snöboll mot halvnakna grannar :) Wilmer var en duktig kille och sov bra även när det bombades för fullt utanför huset. Natten blev sen men tack vare att vi sov på Hovshaga hemma hos mormor och morfar, så fick jag och Joel en välbehövd sovmorgon. Tack snälla för det!


Gott nytt år!


Barnbordet! Det serverades korv med bröd och Ebba hade bestämt att det skulle vara tomtebloss på korven :)


Korv är mycket gott tycker Wilmer


Vuxenbordet :)


Ebba underhöll och var en utmärkt barnvakt åt Wilmer


Ute och provskjuter lite raketer innan barnen somnade

I torsdags var vi på Leos lekland tillsammans med Sandra, Dennis, Hugo och Ville. Wilmer överraskade oss och tyckte att det var hur roligt som helst. I över två timmar sprang han omkring, åkte rutschkana och hoppade i luftslott. Det kommer vi helt klart göra om snart! :)


I bollhavet


Sandra, Ville, Joel och Wilmer åker

På kvällen var vi hemma hos Jonas, Adelina och Ella där vi fick mat och barnen fick leka med varandra. Mysigt!


Wilmer och Ella leker


Wilmer får provköra Ellas fina bil :)

Imorgon kl 8.00 börjar allvaret för mig. Då är det dags att börja jobba igen. Trots detta har jag ingen vidare söndagsångest... Jag kommer sakna Wilmer som en tok men det kommer nog bli bra ändå :) Ska försöka att inte lägga mig i alltför mycket vad killarna har för sig om dagarna :)

Ha det!

RSS 2.0