Wilmer Per Nils

I helgen har vi hållit dop för vår Wilmer i S:t Sigfrids kapell i Växjö. Prinsen var på ett lysande humör och vi hade en riktig toppendag tillsammans med våra gäster. Tack alla som kom och bidrog till att göra Wilmers dag oförglömlig och tack till våra familjer för all hjälp :) Här kommer bilder från Wilmers dopdag 24 april 2010...


Samlade kring dopfunten




Gudfadern passar på att spexa lite när han häller upp dopvattnet


De fina gudföräldrarna! Här läser Kristin sin underbara dikt till Wilmer.


Rockfarbror Mårten sjunger Thåströms "Stjärna som är din" :)


Jag och Mårten sjunger "Utan dina andetag"


Gudfar Oskar läser



Wilmer får vatten på huvudet


Dukningen

Tårtorna


Wilmer provåker bilen han fick av mormor och morfar :)

Mina stiliga killar

 


Wilmers gudmor Kristin skrev en så fin dikt till Wilmer, som hon läste i kyrkan:

Tänk att du är här nu, så fin och så len
Tänk att du är här nu, med söta små armar och ben
Tänk att du är här nu, så trygg hos din mor och din far
Tänk att du är här nu, snart de första stegen du tar
Tänk att du är här nu, du sprider sån glädje när du ler
Tänk att du är här nu, vad många spännande saker du ser
Tänk att du är här nu, du lille vackre prins
Tänk att du är här nu, det allra finaste som finns
Tänk, tänk att just du är här!

Tänkte även dela med mig av den fina namndikten som Wilmers farmor skrivit:

Winter och kyla möttes du av
is och snö på land och hav
lyckan blev stor när du är här
med ens älskad och mycket kär
en vacker liten prins
raraste barn som finns!

Persikokinder, mjuka och runda
ejderdunshud, så len och skär
rosenmun ler mot oss alla så glatt

Nu står vi här och begrunda
inget underverk större är
litet barn har fötts - välkommen dyra skatt!

Så oändligt mycket gott vi önskar dig!



Mys hemma hos mormor och morfar



Övar på att ligga på magen


Testar sin stol som han fick i doppresent av farmor och farfar

Stolen kommer komma väl till pass nu när det är dags att börja prova på att äta annan mat än bara mjölk :) Vi var på 4 månaderskontroll på BVC idag, så nu väger plutten 6475 g och är 67 cm lång. Han hade inte gått upp så mycket i vikt men med tanke på hur aktiv han är så är det ju inte så konstigt.

Det känns som att jag suttit här hur länge som helst nu, för att få in alla dessa kort :)
Ha det gott! Kram

Babymassage

Hej!

I måndags började Wilmer på sin babymassagekurs på öppna förskolan och det verkade som att han gillade det :) Han fick gå i samma grupp som sina bästa kompisar Ludvig, Ville och Arvid. Hans mamma är helt imponerad av att han fixade ligga naken i 20 minuter utan att kissa...

Vi har även hunnit med att träffa föräldragruppen för promenad och lunch. Tyvärr hade Wilmer inte lust att sova under promenaden som hans kompisar gjorde, vilket resulterade i att det blev amningen på en parkbänk. Så nu har vi klarat av det också ;) Det blev en mycket trevlig dag!


Wilmer och Emil är nästan lika gamla och de passade på att tugga lite på varandra när de fick möjlighet. Tyvärr lyckades detta söta inte fångas på bild, här håller de iaf om varandra;)

Idag har vi haft en fixardag här hemma förutom en promenad på förmiddagen. Vi har ju dop i helgen så det fanns lite att dona med. Dopet blir hemma i Växjö tillsmmans med familjer och släkt samt bara några enstaka vänner. Ska bli kul för Wilmer att få träffa hela släkten på samma gång!




Sötaste!


Börjar bli intresseard av böcker. (Bra va, farmor?)


Närsynt?


Sol :)

Äntligen är våren här! Vi har haft en helt lysande vecka i vårsolen. Har hunnit med att träffa Sanna, Ludde, Maria och Greta för lunch och promenad. Vi har även promenerat och fikat ute i det gröna med Evelina och Ville och i torsdags var det barnmatskurs på öpnna förskolan. Nu är det nämligen inte mer än 1,5 vecka till Wilmer blir 4 månader och får börja med smakisar. Spännande! Men vi ska bara börja lite försiktigt eftersom amningen fortfarande går så bra och är så smidig.

I fredags kväll hade vi Sanna, Stefan och Ludde här på käk. Det blev lite party så när grabbarna knoppat vid 20-tiden så åkte vårt kära Singstar fram. Kvällen blev mycket lyckad på alla sätt och vis. Lördagen ägnades åt byte till sommardärck på bilen samt promenad och på kvällen kom Kristin, Daniel och Hanna hit. Vi åt paj, spelade spel och hade det trevligt. Idag har vi fixat lite inför dopet och även varit en liten runda på stan.


Wilmer har däckat i babybjörnen på Joels mage


Fin inför besök av kompis Ludde


En nöjd Ludde provar Wilmers brillor


Wilmer ligger som en kung i badet


Wilmer och jag tittade på när en "trött" Joel bytte däck


Stora killen har fått testa sin gåstol :)

Ha det! Kram

En helg i Växjö

I helgen har vi varit i Växjö och hälsat på Wilmers mormor och morfar. I fredags när vi kom käkade vi god middag och sedan kom Lunkan och Joel och spenderade kvällen med oss. Mycket trevligt! :)


Wilmer sov gott i resesängen hos mormor och morfar

På lördagen gick vi en sväng på stan. Mötte även upp Jonas, Adelina och lilla Ella för en lunch. Jättekul att ses igen även om det var lite kort... Vi åkte sedan vidare till Gemla och umgicks med Elin, Micke, Wian, Anna, Alicia och Ally. Barnen hade blivit så stora och det var superkul att få introducera Wilmer i gänget ;) Det bjöds på goa våfflor och majskrokar.

Världens bästa killar


Ally                                       Wilmer hos Alicia


Goe Wian


Mormor, morfar och sovande Wilmer

Söndagen bjöd på underbart väder så vi tog en lång promenad på Hovshaga. Hann även med en liten blixtvisit inne hos Lunkan och Joel innan det var dags för lunch. Sedan var det dags för oss att åka vidare för att träffa prällen inför Wilmers dop. Innan vi vände hemåt igen styrde vi mot Ljungby där vi äntligen fick träffa Hugo, Ville, Sandra och Dennis igen. Det var minsann på tiden! Vi har haft en alldeles underbar helg som har bjudit på en massa roliga saker och goa människor. Tur att vi kommer tillbaka snart igen för helgen gick på tok för fort...


Hugo har blivit stora killen :)


Mammorna har gjort ett bebisbyte

Idag har vårt hem blivit en frisersalong. Sannas syster Adeline har varit här och färgat och klippt mitt hår. Maria från föräldragruppen har också varit här och blivit av med lite hår. Wilmer har skött sig hur bra som helst trots att hans mamma knappt haft tid med honom :)


Söt sötare sötast


Tur att Sanna har två armar


Ny färg, fånigt smile :D

Påsk i Tönnånger

Hej!

Nu är vi tillbaka efter en mysig påskhelg uppe i snöiga Tönnånger. Vi har haft flera härliga dagar med familjen med vackert väder, god mat, promenader, angeltävling, spel och trevligt umgänge. Wilmer har blivit riktigt bortskämd med uppmärksamhet, vilket han varit mycket nöjd med. Den långa bilresan gick utmärkt och lillprinsen klagade knappt någonting över att behöva sitta still...



Fotograf Kristin Persson har varit framme

Fin Wilmer hos fin faster


Familjen på isen


Angeltävling...


Sebbe får en liten fisk
Foto: Kristin


Farfar får fisk




Wilmer sitter i barnstol för första gången :)


Spännande att få påskpaket


Gött med påskmat!


Wilmer och rockfarbror Mårten


Promenad med farmor


Perssons pack


Haha..

Igår och idag har Wilmer träffat sina kompisar igen. Igår var föräldragruppen här, sex mammor och sex bebisar. Vi gick promenad, åt sushi och fikade och det var full fart :) Idag har Wilmer och jag varit på Ikano-huset för shopping med Evelina, Ville, Sanna och Ludde. Vi hade en mycket trevlig dag med köttbullelunch på IKEA och lite kik i affärer. Tyckte lite synd om Wilmer som inte uppskattade shoppingen lika mycket som sin mamma. Men när vi kom hem till pappa blev han snabbt glad igen och gav ifrån sig sitt livs första bubblande skratt. Underbara, härliga unge!

Wilmer har även blivit en riktig hejjare på att rulla. Lättast går det att rulla från rygg till mage men ibland fungerar det även på andra hållet. ;)


Kompisarna Wilmer och Ludde

RSS 2.0