Midsommar och halvårsdag

Hurra för Wilmer idag, som redan hunnit bli ett halvt år. De här sex månaderna har verkligen bara försvunnit känns det som, men ändå har vi hunnit med en himla massa underbart och det är svårt att komma ihåg hur livet såg ut innan. Det har helt klart varit det bästa halvåret i våra liv :)

Förra veckan var vi på halvårskontroll på BVC och träffade en läkare. Allt såg fint ut och nu väger lillen 7500g och är 69 cm lång. Wilmer visade stolt upp sina två gaddar för doktorn.

I helgen har vi varit i Tönnånger och firat midsommar hos farmor och farfar. Med oss hade vi våra goda vänner Ida och Joel ;) Vi träffade även faster Kristin och farbror Mårten samt lite vänner till Kristin. Vi hade en mycket trevlig helg med fint väder, god mat, massa lekar, tennis (för killarna), årets första dopp, bastubad, båttur, kubb, blomplock, promenader, allsång, spelkväll, försök till att surfa och mycket mer... Tack goa vänner och fina familjemedlemmar för en toppenhelg!


Lupinjakt


Midsommarlunchen


7-kampen är i full gång


Wilmer har läst mycket böcker i helgen. Här ligger han på pappa Joels gamla filt..


Plockar blommor och blåbärsris till kransarna


Jag och Lunk binder kransar


Midsommarfina


Fina vännerna Ida och Joel


Fågelbild som Joel ville visa att han tagit


Kransarna är färdiga


Ny 7-kamps gren : gräsklipparrace ;)


GP behöver nog bygga en ny brygga nu när jag trampat igenom :)


Tjejerna fick lift hem från sjön


Joelarna



Tjejerna dominerade i kubb ;).. eller inte..

Idag har jag och Wilmer njutit av sommarvädret tillsammans med Sanna och Ludde. Vi har legat på en filt i halvskuggan i Trädgårdsföreningen och bara tjötat och haft det gott.

Ikväll har vi varit på sista babysimmet innan sommaruppehållet och Wilmer hade varit så duktig så han fick diplom :) Här kommer lite bilder...











KRAM!

25 år :)

Nu har lilla jag fyllt vuxen och detta har firats i dagarna fyra!

I torsdags kom mina mammatjejer hit på lunch och tårta och firade mig. Vi hade en mycket trevlig dag och drack till och med ett glas rosé före lunch. Busigt! :) På fredagen var den stora dagen och vi åkte till Växjö, där jag blev ordentligt firad av min kära familj.

På lördag morgon åkte Joel iväg på svensexa och kom inte hem igen förren 28 timmar senare. Under den tiden var jag, Wilmer, mamma, pappa och Oskar en runda på stan för shopping och lunch. Vi hann också med att titta på ett vackert kungligt bröllop samt ha kalas med mina flickor hemma på hovshaga på kvällen. Vi hade en mycket trevlig kväll fram till sen timma (iaf enligt min sömnrytm). På söndagen fotsatte firandet tillsammans med släktingarna, innan det var dags att brumma hemåt mot Linköping igen.

Tack alla underbara nära och kära för all uppvakning och allt det fina ni skämt bort mig med!


Wilmer fick också presenter, bla en gunga av mormor och morfar :)


Majskrokar var ju riktigt gott!


Den blivande maken Jonte gjorde succé med sitt nystartade band Jontez på storgatan i Växjö


Coolingen Wilmer var där och diggade

Idag har vi sovit ifatt oss lite, jag och Wilmer medan pappan med den onda ryggen (det blev tydligen en hård fest i lördags) fick knalla till jobbet. Vi har iaf hunnit med en promenad med Maria och Greta och nu på eftermiddagen har vi varit på babysim. Var ett mycket roligt och händelserikt pass idag och vi fick även låna en kamera med undervattensfunktion av Maria så det ska bli kul att se bilderna så småningom.

Idag har Wilmer blivit köttätare. Två teskedar spagetti och köttfärssås i mycket skum konsistens slank ner. Det verkade ganska gott :)

Vi har även en liten kompis till tand nummer 1 som är på väg. Det gör nog lite ont i munnen på lillfisen men han är duktig ändå.

Nu är det bara två dagar kvar innan Lunkan och Joel kommer hit för att fira midsommar i Norrland tillsammans med oss. Ska bli supermysigt! Men innan dess ska vi leka lite med mammor och bebisar samt gå på halvårskontroll på BVC. Hur fort går tiden egentligen?


Ludvig, Greta och Wilmer på föräldragruppsträffen förra veckan.
Wilmer och Greta var mycket intressearde av varandra
:)


Arvid och Wilmer på kalas


Wilmer har trasslat in sig i trådgardinerna

Ha det fint! Kram på er!

Öppna förskolan

Igår var vi på öppna förskolan i Ljungsbro tillsammans med Sanna, Ludde, Evelina, Ville, Jessica och Arvid. Hela gänget med andra ord. Vi gjorde små fötter och händer i gips, hade babysång och fikade. Mycket trevligt och pedagogerna som arbetar där är helt underbara!


Alla mammor och barn på samma bild


Pojkarna sover på rad


Lika som bär


Wilmers lilla hand och fot i gips

Senare på eftermiddagen mötte vi upp pappa Joel för att gå på babysim. Wilmer var nöjd och glad och plaskade runt som en liten tok. Han har absolut inga problem med att få vatten över huvudet och i ansiktet, så nu längtar vi faktiskt lite efter att det ska bli dags för första dyket...

Nu ska jag och Wilmer snart hem till Jenny och Jacob tillsammans med föräldragruppen. Där blir det promenad och sedan fika. Jummi!


Här roar sig lilleman just nu :)

Ha det fint!

Familjen Modig på besök

I helgen har vi haft Ella, Jonas och Adelina här hos oss. Vi har haft mycket trevliga dagar med mys, lek, stadstur, promenad och massa god mat och dricka. Ella och Wilmer har bekantat sig och trivts riktigt bra tillsammans :) Här kommer lite bilder från helgen...


Ella älskade Wilmers gym men Wilmer fick också vara med på ett litet hörn


Promenad nere vid ån


Barnen ville gärna komma upp och se lite


Wilmer fick agera fotomodell på fällen




Wilmer vill gärna dricka vatten ur glas när jag eller Joel gör det. Såhär rolig ser han ut då :)


Vissa framsteg har gjorts med grötätandet. Men kladdigt blir det när tio
små klåfingriga fingrar vill känna och gojsa med allt:)

Förresten så har Wilmer somnat själv i sin säng tre dagar i rad, utan gnäll. Duktig kille! Även nattsömnen har blivit något mer sammanhängande! Ha en bra vecka!

Sittvagnspremiär

Vi har till slut insett att vår lille son har blivit större och att liggvagnen nog har gjort sitt. Det känns lite sorgligt men eftersom Wilmer vägrat ligga ner i vagnen när han varit vaken så såg vi ingen anledning till att bråka mer med honom. Sittvagnspremiären blev en succé och Wilmer viftade glatt i vagnen, innan han somnade, trött av alla sinnesintryck. Då var det bara att sänka ner till liggläge, mycket smidigt!


Wilmer i den nya snygga vagnen

Idag har vi haft en mysig förmiddag hemma hos Sanna och Ludvig tillsammans med Evelina, Ville, Jessica och Arvid. Det blev picknick på Ludvigs lekmatt med scones och andra godsaker. Både stora och små njöt av sällskapet. Wilmer fick även testa Luddes hoppgunga, vilket han tyckte var mycket spännande. Så det blir nog till att köpa en sådan till honom :)


Hoppa hoppa hoppa hoppa hoppa...

Ikväll har vi börjat sov-skola med Wilmer för att förhoppningsvis kunna få lite mer sammanhängande sömn alla tre. Det är jättesvårt att inte ta upp honom ur sängen när han gnäller men efter ett antal godnattsånger och pussar så har vår lille skatt för första gången på väldigt länge somnat själv i sin säng. Han har även fått lite ersättning så att han ska stå sig lite bättre. Det kan säkert ta någon vecka men vi inbillar oss att lite striktare rutiner (han börjar bli mogen för det nu) ska ge en bättre nattsömn.

Sov gott :)

30 års- / examensfest

I helgen firade vi vår goe vän Fredrik, som både fyllt 30 år och blivit färdig lärare i veckan. Tack vare det fina vädret kunde vi sitta ute hela kvällen. Det bjöds på god matbuffé, tårta samt "halländskt gottebord" (godsaker och grogg) och vi hade en supertrevlig kväll. Wilmer förstod att det var roligheter på gång, så han höll sig vaken till kl 23.30 för att slippa missa någonting. Helt otroligt, men han var nöjd och glad så det fick väl vara okej :)


På kalas




Kristin, Joel och Anna


Jag och födelsedagsgubben

I helgen har vi även hunnit med lite shopping på stan, eftersom Wilmer behövde lite påfyllning i garderoben. Sedan har vi varit med Kristin på husvisning i Ljungsbro, njutit i solen och myst en massa. Vi har haft en bra helg med andra ord...

Idag har vi varit på banken och diskuterat vårt lånelöfte samt framtida bostadsköp. Inte för att vi har hittat något som vi vill köpa just nu men vi ville ändå höra oss för lite. Det kändes jättebra och skönt att ha fått lånelöfte om nu drömstället skulle dyka upp... Efter banken var det babysim igen. Wilmer blir bara duktigare och duktigare i vattnet och simmar runt och plaskar som bara den. Man blir helt lycklig av att se honom :)

Wilmer har nu börjat förstå att han faktiskt själv kan ta sig framåt. Han har fått ordentlig rullning på gåstolen när han sitter i den och kör gärna in i vaser oh annat som står på golvet. De första försöken till att krypa har också gjorts, även om det är en lång bit kvar. Han ligger på mage och tar spjärn med benen men han har inte förstått hur han ska använda armarna än. Det senaste framsteget är att han själv tagit upp nappen från bordet och stoppat i munnen. Det känns som att det händer hur mycket som helst just nu. Det är bara nattsömnen som vi kulle vilja få lite ordning på :)


Idag slank det ner lite gröt med banan på. Bra!


Den lilla tanden

Första tanden

Hej! Ännu en vecka med vackert väder har sprungit förbi. Under veckan har vi hunnit med att babysimma och umgås en massa med alla kompisarna.

I onsdags kväll fick jag och Sanna utnyttja vår morsdagspresent; En tjejkväll på stan. Vi hade en underbar kväll med Cosmopolitans på Storan följt av Sex and the city på bio. Tack till våra fina grabbar!!! Under tiden hade papporna  och gossarna en mysig kväll hemma och allt hade gått hur bra som helst, vilket innebär att detta snart kan göras om ;)


Den där Stefan är en kul prick


Under veckan som gått har Wilmer besvärats av en växande tand som velat tränga fram. Det har varit lite jobbigt och lite ledsamt men nu har den lilla bissingen äntligen tittat upp. tyvärr verkar det mer än omöjligt att få med den lilla sötingen på bild.





Situps eller bara ett försök att sätta sig upp?

Det går bättre och bättre att sitta, men bara en kort stund

Igår hade vi picknick ute i det gröna tillsamamns med Evelina och Ville. Mycket härligt i det sköna vädret!

Lilla solstrålen


Kompis Ville på picknick-filten

Dricka vatten är bra när det är varmt

Igårkväll var hemma hos Fredrik på mitt jobb och tittade på hans lille Elmer 2,5 månader. Tyvärr var wilmer trött och visadeinte upp sin bästa sida,men det var trevligt att träffa jobbarkompisarna igen!

Nu ska vi ha en mysig helg i det (föhoppningsvis) vackra vädret! Trevlig helg gott folk!



RSS 2.0